Образование в чужбина

Какво е да си студент в чужбина: Университетът в Грьонинген

23.09.2012 | В този материал Златка Колева ни разказва за университета в Грьонинген, Холандия, където учи международно и европейско право на английски език.


Какво е да си студент в чужбина: Лондонският метрополитен университет

23.09.2012 | В този материал Пламена Солакова ни разказва за Лондонския метрополитен университет, където учи международни отношения и политика.


Бизнес училища от САЩ и Европа организират MBA изложение в София

23.09.2012 | Престижни бизнес училища от САЩ и Европа ще представят своите магистърски програми по бизнес администрация (МВА) в хотел "Шератон" София на 9 октомври, съобщи karieri.bg.


Британските университети използват чуждестранни студенти като златни мини

23.09.2012 | Британските университети използват чуждестранни студенти с лош английски като златни мини. Това разкри проф. Сюзън Баснет, бивш външен оценител за много ВУЗ-ове на острова. Тя намекна, че университети и различни правителства с години са си „затваряли очите“ за приема на необразовани студенти, писа сп. Higher Education magazine.


Британски родители купуват жилища, вместо да плащат за частни училища

23.09.2012 | Родителите във Великобритания може да спестяват близо 23 хил. паунда, като купуват къщи до добри държавни начални училища, вместо да записват децата си в елитни частни училища.Това гласи ново проучване, публикувано в сп. CEP, цитирано от в-к Telegraph.


Отличниците с втори шанс за топвуз

20.08.2012 | БГ младежите, които са изкарали шестици на матурите, могат да кандидатстват повторно за престижен вуз във Великобритания. До дни се очаква да стане ясен броят на свободните места в британските университети за финалното класиране.


Смъкват таксите на Острова до 6000 паунда

20.08.2012 | Стипендиите в британските вузове могат да понижат таксите до 6000 паунда годишно. С покачването на тарифите за висше на Острова през миналата година те скочиха до 8300 -10 000 паунда.


Цял випуск на Алма матер изчезва в Европа

20.08.2012 | За една учебна година цял випуск на Алма матер изчезва в Европа.
Над 6000 студенти стягат куфарите за западни университети.


“Харвард” с безплатни уроци

10.08.2012 | Топ университети като "Харвард", "Бъркли" и Масачузетският технологичен институт пускат безплатни онлайн курсове от тази есен. Това ще даде достъп до качествено образование на студентите, които не могат да си позволят да плащат високите такси в световно известните вузове.


Какво е да си студент в чужбина: Университетът в Салфорд

05.08.2012 | "Европа.Дневник" продължава поредицата интервюта "Какво е да си студент в чужбина" с българи, учещи в различни европейски университети. Целта й е да дава практична информация, свързана с ежедневните въпроси, с които се сблъсква всеки, който иска да продължи образованието си извън страната.

В този материал Лора Гъркова ни разказва за университета в Салфорд, където учи мениджмънт на туризма.


Новини от Поглед Инфо


Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!