Образование в чужбина

Училищата провалят децата ни

10.05.2012 | Имигрантите във Великобритания от Източна Европа, в това число и България, са напуснали родните си места, за да търсят по-добър живот за себе си и главно за децата си, но се оказва, че често пъти децата им са обект на изолация и дискриминация, пише в. "Дейли телеграф".


Студентите се готвят да плащат за учебниците

10.05.2012 | Младите са наясно, че ще погасяват дълга на родителите си


Колко струва oбразованието в най-добрите европейски университети

07.05.2012 | Списъкът на най-добрите университети в света на Times Higher Education е доминиран от американски висши училища. Само 3 европейски институции намериха място в топ 10.


Журналистика в Португалия – само с матура

07.05.2012 | Кандидат-студентите от Португалия използват само матурата като вход за атрактивната специалност, за разлика от колегите си от българските университети.


България остава нежелана образователна дестинация

17.04.2012 | България все още не е предпочитана дестинация за образователен обмен сред студентите от Европейския съюз. През академичната 2010/2011 г. на обучение и практика в български вузове са били едва 553 чужди студенти, докато българите в европейски университети са почти три пъти повече - 1825.


Ученици шпионират учителите си на Острова

10.04.2012 | Профсъюзът на британските учители предупреди, че учениците са използвани от училищните ръководства за наблюдатели, които да шпионират как техните преподаватели се справят с работата си, пише в. "Дейли мейл".


Ню Йорк забрани 50 думи в училищата

29.03.2012 | Управлението по образование на град Ню Йорк забрани използването на 50 думи при училищните тестове, защото ги счита за политически неточни и неправилни, съобщи телевизия Си Би Ес.


Тормоз заплашвал чуждите студенти на бригади в САЩ

20.03.2012 | Чуждестранните студенти, които идват в САЩ на бригади или за да учат, са изложени на сериозен риск да бъдат малтретирани, алармира федералният Главен инспекторат към американското Министерството на здравеопазването и услугите, цитиран от агенциите.


Пращаме българи в Кеймбридж

10.03.2012 | Връщаме ви парите, ако не влезете в британски университет, казва д-р Кевин Савидж, директор на CATS колидж


Английски в Холивуд

01.03.2012 | Да накараш едно дете да заляга над химията, още повече по време на ваканция, е трудна кауза. А ако я учи на английски? Напоследък десетки българчета напълно доброволно избират езикови ваканции, в които усвояват трудните науки на езика на Шекспир. И дори твърдят, че им е интересно. Защото часовете са пълни със забавни задачи и опити, които в бг училище трудно биха се случили. Просто защото родните школа нямат пари дори за реактиви и залагат предимно на теорията.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!