Образование в чужбина

Българските и румънските студенти поемат удара върху имигрантите във Великобритания

12.03.2014 | /Къде да уча?/ Принудени да избират между храната и учебниците, българските и румънски студенти във Великобритания недоволстват от решението на правителството да спре финансовата им помощ, съобщи АФП.


Харвардският университет пак №1 в света

26.02.2014 | /Къде да уча?/ Американският Харвардски университет и Масачузетският технологичен институт отново заемат първите места в класацията на най-престижните университети в света във всички сфери на обучение. Това предаде РИА Новости, позовавайки се на QS University Subject Rankings.


Българи могат да кандидатстват за стипендиантско обучение в Русия

24.02.2014 | /Къде да уча?/ Министерството на образованието и науката обяви конкурс за стипендии за обучение на български студенти в руски държавни висши училища през учебната 2014/2015 г.


Стаж в Европейската агенция за основните права

21.02.2014 | /Къде да уча?/ Агенцията на ЕС за основните права (FRA) предлага платен стаж в периода 1 септември 2014 г. - 31 август 2015 г. за млади дипломанти.


Стаж в Европейския център за модерни езици

21.02.2014 | /Къде да уча?/ Европейският център за модерни езици предлага два пъти в годината платени стажове с продължителност от три до шест месеца.
Основната роля на центъра, който е част от Съвета на Европа, се състои в прилагането на езиковите политики и насърчаването на иновативни подходи към преподаването и изучаването на модерни езици.


Безплатно образование за българи в хиляда руски университета

21.02.2014 | /Къде да уча?/ Български студенти ще могат да получат безплатно образование в над хиляда руски държавни и частни висши учебни заведения.


Европейски награди за насърчаване на предприемачеството за 2014 г.

20.02.2014 | /Къде да уча?/ Европейската комисия обяви началото на конкурс за Европейски награди за насърчаване на предприемачество за 2014 г. Целта е да бъдат отличени най-креативните и най-успешните инициативи на публичните органи и публично-частните партньорства в ЕС в подкрепа на предприемачеството, и по-специално на малките и средните предприятия.


Програма за практическо обучение в делегации на ЕС

20.02.2014 | /Къде да уча?/ Европейската служба за външна дейност (ЕСВД) започва програма за практическо обучение в делегациите на Европейския съюз, насоченa към млади специалисти от държавите - членки на блока. Информацията е публикувана от Министерството на външните работи.


Още места за студенти в Англия, Холандия и Дания

12.02.2014 | /Къде да уча?/ Университетите във Великобритания, Дания и Холандия продължават да приемат документи на кандидат-студенти, съобщиха вчера от консултанската фирма за образователни услуги "Интеграл".


Голям скандал с визи за студенти на Острова

11.02.2014 | /Къде да уча?/ Британското вътрешно министерство замрази провеждането на тестове по английски език от голяма фирма, след като предаването на Би Би Си “Панорама” разкри систематични измами при предоставяне на студентски визи във Великобритания.Новини от Поглед Инфо


Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!