Образование в чужбина

30 отличници напират за Оксфорд и Кеймбридж

11.02.2014 | /Къде да уча?/ БГ отличниците вече не просто избират да учат в чужбина. Повечето от абитуриентите с висок успех в последните години се целят в топуниверситети, които са в челните класации за държавите си и света.


Всеки трети абитуриент се стяга за Терминал 1 или 2

11.02.2014 | /Къде да уча?/ Всеки трети абитуриент смята да кандидатства в чужд университет тази година, става ясно от изследване на консултантска къща, пише "Телеграф".


Колко е скъпо евтиното висше

05.02.2014 | /Къде да уча?/ Тази година и последната провинция в Германия, която събираше студентски такси, се отказа от тях.


Балканска стипендия за отлични постижения в журналистиката

31.01.2014 | /Къде да уча?/ Опитни журналисти от България, Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Румъния, Сърбия, Хърватия и Черна гора могат да кандидатстват за седмото годишно издание на Балканската стипендия за отлични постижения в журналистиката.


По 1800 отиват да учат в чужбина

25.01.2014 | /Къде да уча?/ София. Около 1800 кандидат-студенти отива да учат в чужбина всяка година. Това стана ясно на Европейското изложение за образование в чужбина. Най-предпочитани от нашите студенти са университетите във Великобритания, Холандия, Германия, Франция и Дания.


Затягат контрола за помощите на студентите

25.01.2014 | /Къде да уча?/ Нови правила за кандидатстване в Англия
Затягат контрола за помощите на студентите
Българите ще декларират в специални формуляри престоя си


Български студенти на обмен в китайски университет

24.01.2014 | /Къде да уча?/ Меморандум за сътрудничество подписа Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ с Университета Санда в Китай.


Студенти в кьошето

23.01.2014 | /Къде да уча?/ Х е студент на Острова и живее там повече от три години. Първо е поработил, след това решил да си опита късмета като студент. До миналата година е получавал без проблеми студентски кредит, за да плаща таксите си в университета.


130 напират за стаж за 800 евро в Германия

22.01.2014 | /Къде да уча?/ София. Близо 130 младежи се явиха на интервю за стаж в Германия във вторник и сряда в София. В столицата се проведоха първите представяния на немски работодатели, готови да приемат тази година 230 българи за тригодишни стажове в предприятията си.


Български и румънски студенти на Острова се страхуват от изключване заради замразените заеми

21.01.2014 | /Къде да уча?/ Български и румънски студенти в британски университети се страхуват, че ще загубят местата си заради замразяване на някои заеми като част от разследването на Компанията за студентски заеми (SLC) за незаконно получени помощи, разказва "Индипендънт".
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!