Образование в чужбина

Конкурс за автори на студентски вестник за Деня на Европа

21.01.2014 | /Къде да уча?/ За трета поредна година Информационното бюро на Европейския парламент в България ще издаде вестник по случай Деня на Европа - 9 май, който ще бъде изцяло списан от студенти. За тази цел от 13 януари започна процедура за подбор на бъдещите автори, която ще продължи до 13 февруари включително.


Започна кампанията за стипендии на френското правителство

21.01.2014 | /Къде да уча?/ Стипендиите на френското правителство (BGF) се отпускат всяка година от Френския институт в България.


Стипендии на World Press Institute за български журналисти

21.01.2014 | /Къде да уча?/ До 15 февруари 2014 г. журналисти могат да кандидатстват за стипендиите на института World Press (WPI) съвместно с фондация "Америка за България".


800 евро заплата за студент в Германия

20.01.2014 | /Къде да уча?/ София. С падането на ограниченията за работа в ЕС от Нова година бг студентите вече могат да се трудят, без да чакат за визи. Въпреки това, докато учат, за тях важат някои ограничения, които са валидни и за всички студенти от ЕС. Обикновено те са различни във всяка държава. И са поставени не заради конкуренцията на трудовия пазар, а с цел младите хора да не загърбват ученето в стремежа си да заработят повече "джобни". Затова в повечето европейски държави за студентите важи правилото, че могат да работят само до определен брой часове. Заплащането им също е почасово.


Учим в чужбина с БГ кредит

14.01.2014 | /Къде да уча?/ Изкарали сте бакалавърската си степен и искате нещо по-различно - например магистратура навън. Таксите в чуждите университети обаче далеч не ви стимулират да вземете такова решение. Новата програма "Еразъм+", която стартира от тази година, позволява да сбъднете мечтата си на кредит.


Възможности за магистратура по устойчиво развитие в Швеция

08.01.2014 | Технологичният институт "Блекинге" в Южна Швеция набира кандидати за своите две магистърски програми по устойчиво развитие.


Стипендия за развитие на гражданското общество

08.01.2014 | Българо-американската комисия за образователен обмен "Фулбрайт" обявява конкурс за стипендия за изследователска дейност по проблемите на гражданското общество.


Фонд за стипендии на Европейското икономическо пространство

08.01.2014 | До 1 март 2014 г. студенти и докторанти, които са записани в редовна форма на обучение в акредитирано българско висше училище могат да кандидатстват по програмата "Фонд за стипендии на Европейското икономическо пространство", съобщи Евродеск.


Световната търговска организация предлага платен стаж

08.01.2014 | Секретариатът на Световната търговска организация (СТО) предлага стаж за студенти в магистърски и докторски програми, които искат да придобият практически опит и по-задълбочени познания за многостранната търговска система.


Фондация "Отворено общество" отпуска стипендии

08.01.2014 | Стипендиите на Фондация "Отворено общество" се присъждат от 2008-ма година.


Новини от Поглед Инфо


Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!