Образование в чужбина

Google отпуска стипендии на студенти с увреждания

08.01.2014 | Технологичният гигант Google отпуска стипендии на студенти с увреждания, които учат компютърни науки, компютърно инженерство, информатика или свързана специалност. Кандидатите трябва да са студенти последна година в бакалавърска програма, да правят магистратура или докторат.


Лондон подгони български студенти заради неуредици, те протестират на "Даунинг стрийт"

10.12.2013 | /Къде да уча?/ Десетки български студенти във Великобритания са на път да прекъснат образованието си заради бюрократичен натиск и неуредици, водещи до спиране на студентските им заеми.


Ердоган поиска доклад за проблема с българските дипломи

09.12.2013 | /Къде да уча?/ Изненадваща молба бе отправена към турския премиер Реджеп Тайип Ердоган на митинг в Одрин, където той представя кандидатите на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) за местните избори през март догодина.


Цели випуски от елитните гимназии се изнасят в чужбина

25.07.2013 | Цели випуски от елитните ни гимназии се изнасят да учат в чужди университети. Това показа проверка на „Монитор”. До момента над 4000 младежи са поискали легализация на дипломите си, съобщиха от министерството на образованието.


Московският държавен университет има 128 специалности

16.07.2013 | Московският държавен университет (Московский государственный университет) „М. В. Ломоносов”, отбелязван още с абревиатурата МГУ, е най-най-голямото висше учебно заведение на територията на цяла Русия. Също така то е и най-престижното. Приема се като обект на културно наследство на цялата страна.


Висшето образование в Германия

16.07.2013 | В Германия по последни данни има 443 висши учебни заведения и над 15 800 специалности. Много от специалностите не се изучават все още в България.


Висшето образование във Великобритания

16.07.2013 | Образованието във Великобритания предлага разнообразие от специалности, каквито много трудно бихте намерили в друга държава.


Висше образование в Холандия

16.07.2013 | Защо да изберете точно Холандия? Ето някои специфични особености на висшето образование там:


Висше образование в Дания

16.07.2013 | В Дания има 17 висши учебни заведения, които се делят на три вида – университети, колежи и професионални академии.


Висшето образование във Франция

16.07.2013 | Системата за висше образование във Франция е необичайна и сложна в сравнение с останалия свят. Висшето образование е представено от три основни вида институции: лицеи, университети и т. нар. Grandes ?coles. Студентите избират в кое да постъпят според индивидуалните си възможности и предпочитания.


Новини от Поглед Инфо


Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!