Образование в чужбина

Скандал разтресе Оксфорд

22.01.2013 | Студентът Демиян Шанън заведе съдебно дело срещу престижния британски университет "Оксфорд" с мотива, че е дискриминиран, тъй като нямал достатъчно пари за луксозни вечери в най-елитните ресторанти. По неговите думи, именно по такива места излизали питомниците на Оксфорд.


Все повече студенти избират скандинавските страни

22.01.2013 | Минимум 700 евро е издръжката за следване в Европа


Британци режат BG матурата

22.01.2013 | Шестиците на матурата у нас били приравнявани на петици и четворки във Великобритания. Това съобщи вчера консултантът от посредническа фирма за образование в чужбина Благовеста Ефтимова.


Лондон наема чиновници за нашите студенти

22.01.2013 | Допълнителни работни места бяха разкрити в британските имиграционни служби, за да ускорят процеса по издаване на документи на българи и румънци.


Американският образователен балон

10.01.2013 | Проклятието на висшиста: тъкмо се е дипломирал, а вече е натрупал планини от дългове. Младите образовани американци се нуждаят от все повече време, за да се издължат на кредиторите си. Мнозина не успяват. И затъват.


Стипендии за научна работа в Румъния

18.12.2012 | Институтът New Europe College (NEC) в Букурещ, Румъния обяви началото на конкурс за стипендии за академичната 2013 – 2014 г. Инициативата е насочена към млади изследователи от цял свят, които работят в областта на хуманитарните науки, обществените науки и икономиката.


Стипендии за изследвания и работа в областта на хуманитарните науки и изкуствата

18.12.2012 | Италианската фондация "Болиаско" предлага стипендии на специалисти в областта на хуманитарните науки и изкуствата. Стипендиите се отпускат за творческа работа или за научни изследвания в образователния център на фондацията в Болиаско, провинция Генуа.


Специализация за артисти в град Лийдс

18.12.2012 | Институтът Henry Moore в град Лийдс отпуска стипендии за артисти и куратори, които работят или се обучават в областта на изобразителните изкуства с фокус "Скулптурни произведения". Проектната дейност е фиксирана за период от четири до шест седмици през 2013 – 2014 г.


"Четири града" - магистратура за архитекти и социолози

18.12.2012 | Започна приемът на документи за обучение в магистратурата "Четири града". Тя се осъществява по програма "Еразмус мундус". Продължителността на обучението е две години и се провежда изцяло на английски език. Стипендията е в размер от близо 20 хил. евро за целия период на обучение.


Нова класация ще оценява 500 световни университета

18.12.2012 | Общо 500 учебни заведения от Европа и целия свят се очаква да участват в новата международна класация на университетите, провеждана по инициатива на Европейската комисия, предаде пресслужбата на институцията.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!