Образование в чужбина

Гимназии зад граница

03.12.2012 | Британските школа с двойно по-ниски такси
Българчетата държат четири изпита за прием в средно училище


Две години след големите протести британските студенти пак са на улицата

26.11.2012 | Рязкото вдигане на таксите изстреля инфлацията на Острова нагоре и събуди страховете за нова рецесия


Матурата в Южна Корея е празник

24.11.2012 | В Южна Корея денят на матурата е празник. По традиция там зрелостният изпит е през ноември. С приповдигнато настроение зрелостниците положиха теста за прием в университет, съобщи БНТ. Интересно е, че дори самолетите спират закратко, за да не пречат на изпита.


Стипендии за медиен мениджмънт отпуска община Виена

23.11.2012 | Германският университет за повишаване на квалификацията започна за втора поредна година записването за специализация, спонсорирана от община Виена, съобщи Асоциацията на европейските журналисти в България. Програмата започва на 2 октомври 2013 г. във Виена.


Съветът на Европа предлага стаж в Страсбург

23.11.2012 | Съветът на Европа предлага неплатени стажове два пъти в годината. Програмата се провежда между март и юли или между септември и януари в Страсбург.


Центърът на ЕС за превенция и контрол на заболяванията предлага стаж

23.11.2012 | Европейският център за превенция и контрол на заболяванията предлага два пъти годишно стажове в Стокхолм с продължителност шест месеца. Информацията е публикувана от Mladiinfo.


Какво е да си студент в чужбина: Университетът в Антверпен

23.11.2012 | В този материал Константин Караиванов ни разказва за Университета в Антверпен в Белгия, където учи магистратура по специалност "Бизнес администрация" на английски език.


Великобритания е застрашена от "изтичане на мозъци" заради безработицата

23.11.2012 | Изморени от постоянните имейли с откази, все повече висшисти стягат багажа си и напускат Великобритания, за да търсят възможности за работа в чужбина, създавайки реална опасност от "изтичане на мозъци", пише "Ройтерс".


В училищата в ЕС не се обръща достатъчно внимание на технологиите и предприемачеството

23.11.2012 | В училищата в Европейския съюз не се обръща достатъчно внимание на умения в областта на информационните технологии, предприемачеството и активната гражданска позиция, които Европейската комисия определя като универсални. Въпреки че според институцията те са от основно значение за подготовката на младите хора за съвременния пазар на труда, фокусът в училище остава върху езиковите, математическите и природонаучните умения.


Брюксел представи нова стратегия за преосмисляне на образованието

23.11.2012 | Европейската комисия представи днес стратегия за нов поглед към образованието, предаде пресслужбата на институцията. Нейната цел е да стимулира държавите членки да предприемат незабавни действия, за да осигурят на младите хора необходимите умения и знания за пазара на труда, както и за да се постигнат целите за растеж и заетост.


Новини от Поглед Инфо


Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!