Кандидат-студенти

Кандидат-висшисти към заключените в сградата: Излезте навън, това не е място за политика

26.01.2014 | /Къде да уча?/ Студенти, които не са съгласни с окупацията на СУ, вчера следобед се събраха пред една от заключените порти на Алма матер. Те призоваха сложените на пост мъже да отворят вратата, а „колегите” им да напуснат сградата, защото университетът не е място за политика, а за учене.


Вузът в Перник с най-ниска оценка

24.01.2014 | /Къде да уча?/ Университетът в Перник е с най-ниска оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация. Европейският политехнически университет, по-известен като Пернишкия, има оценка 4,01 по десетобалната система.


7000 свободни места останаха в университетите, студенти няма

13.01.2014 | /Къде да уча?/Около 7000 свободни места бяха останали в университети в страната след третото класиране, пише "Преса".


Вузовете започнаха с приемните изпити

08.01.2014 | Изпит до изпит - това очаква учениците и кандидат-студентите през първата половина на новата година. Изненади в броя и вида им няма да има. Очакват се такива само в резултатите, които от години вървят уверено в посока надолу.


Четири от най-престижните и скъпи висши училища от Швейцария търсят българи

29.10.2013 | /Къде да уча?/ Четири от най-престижните и скъпи висши училища от Швейцария търсят българи за студенти. Техни специалисти вече на в нашата страна да проучват дали и как могат да си намерят хора за обучаване, пише "Преса".


Държавата съкращава приема в университетите

29.10.2013 | /Къде да уча?/ Държавата ще поръчва на университетите специалистите, от които има нужда. Това съобщи образователният министър Анелия Клисарова.


Четворка на релси и записваш право

17.07.2013 | С близо две единици е паднал балът за някои от най-желаните специалности в Алма матер, показва проверка на „Монитор” в статистиката от излязлото вчера първо класиране на най-големия университет.


Висше образование в Германия със стипендия

16.07.2013 | Около 1000 годишни стипендии за бакалаври, магистри и докторанти за следващата академична година отпуска немската фондация “Хайнрих Бьол”


Броят на завършващите ученици е по-малък от броя на приема за студенти

16.07.2013 | “Трябва да се предприемат спешни мерки, които да предотвратят настъпващия колапс във висшето образование.”


Софийският университет – с първо класиране

16.07.2013 | Първо класиране на кандидат-студентите в Софийския университет става ясно днес.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!