Кандидат-гимназисти

Школи изместват частните уроци

19.02.2014 | /Къде да уча?/ Над 40 школи за допълнително обучение са отворили врати през последните пет години и постепенно изместват частните уроци за извънучилищна подготовка. Това сочат данни от проучване на Детската академия на науките, изкуствата и спорта.


Матура по информатика след осми клас

19.02.2014 | /Къде да уча?/ Учениците да се явяват на национален изпит по информатика след завършване на осми клас. Идеята е препитването да оцени дигиталната компетентност на тийнейджърите. Това предвижда „Стратегията за ефективно прилагане на информационни и комуникационни технологии в образованието и науката", изготвена от просветното министерство за периода 2014 - 2020 г., пише в.„Монитор".


Свободен чин в Немската на трети тур

17.07.2013 | София. 239 останаха незаетите места в столичните гимназии след трето класиране.


Излезе третото класиране след 7-и клас

16.07.2013 | На официалната страница на Министерството на образованието и науката е обявено третото класиране за гимназисти след седми клас. Записването на приетите ученици ще се проведе на днес и утре.


Второ класиране за елитните гимназии

04.07.2013 | Днес ще излязат резултатите от второто класиране за елитните гимназии. За да участват в него, седмокласниците трябваше да подават заявления в училищата, в които са приети."Света София" праща в Американския

19.06.2013 | София. Частното основно училище "Света София" се оказа първенецът за столицата на изпитите след седми клас тази година. Училището е на трето място в страната по сборен резултат от изпитите на своите възпитаници. Статистиката сочи, че неговите възпитаници отиват най-често в Американския колеж след завършване на седми клас.


Провинцията би столицата на изпита за гимназия

12.06.2013 | Рекорден брой двойки по география и математика
Провинцията би столицата на изпита за гимназия
Випуск 2013 с по-добри резултати по български


"Тютюн" и Пенчо Славейков най-много затруднили зрелостниците

11.06.2013 | "Децата ни не са неграмотни", заяви образователният министър проф. Анелия Клисарова при представяне на резултатите от зрелостните изпити и изпитите след 7-ми клас, предаде репортер на БГНЕС.


Излязоха оценките от държавните зрелостни изпити

05.06.2013 | Зрелостниците могат да проверят оценките от изпита.


Сбърканата задача в теста за VII клас няма да се анулира

03.06.2013 | Министерството на образованието няма да анулира сгрешената задача от изпита за външно оценяване на седмокласниците. В становището, поместено на официалния сайт на министерството, се посочва, че са получили редица писма от родители, изразяващи различни мнения -някои с настояване за анулиране на задачата от изпитния тест, други с искане за присъждане на 2 точки на всички ученици, трети в подкрепа на тезата, че изместването в графиката „всъщност няма отношение към правилността на решението".

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!