Кандидат-гимназисти

Виртуално изложение “ЧАСТНИ УЧИЛИЩА 2012”

15.03.2012 | Българската асоциация на частните училища организира първото в България ВИРТУАЛНО ИЗЛОЖЕНИЕ ”Частни училища 2012".


Държавата ще дава 10 млн. лв. на година за частно образование

15.02.2012 | На третата година от мандата си ГЕРБ се заема с реформа в средното образование. Двете основни промени са въвеждането на нова образователна структура и на държавно финансиране за частните училища. Идеите са записани в проекта на нов закон за училищното образование, който вчера беше представен от министъра на образованието Сергей Игнатов и заместника му Милена Дамянова.


Частните школа свалят таксите с 1200 лв.

15.02.2012 | С около 1200 лв. ще паднат таксите в частните училища, след като държавата започне да превежда и за техните ученици годишната издръжка, изплащана в момента на държавните школа.


Как да привлечем повече ученици в нашето училище?

02.02.2012 | Прозрение на Александър Симов затова, как училищата да привлекат повече ученици.


Местата за гимназиите се оказаха със 7000 повече от кандидатите

30.08.2011 | Около 30 000 седмокласници са приети в елитните училища


Двойно повече ученици бягат в чужбина

10.08.2011 | Два пъти повече ученици са напуснали системата на образованието и са записани в чуждестранни училища за последните четири години. Рекорда отчете Регионалният инспекторат по образованието в Хасково. (РИО)


Лесни тестове вдигнаха двойно успеха на изпита след 7-и клас

25.07.2011 | Тестовете за външно оценяване, въведени като приемен изпит за влизане в гимназиите от 2010 година, на практика вдигнаха двойно успеха на кандидатите. Това показват данните от статистиката на оценките по български и математика от 2008 до 2011 година.


Гении и неграмотни на един чин в гимназията

25.07.2011 | Отлично подготвени ученици и тройкаджии ще учат в едни и същи училища през новата учебна година. Това показа проверка на „Монитор” след парадоксалното четвърто класиране, обявено за прием в елитните гимназии в столицата.


Елитните гимназии на лов за двойкаджии

23.07.2011 | Елитните гимназии тръгват на лов за двойкаджии, за да попълнят последните си свободни места след редовните три класирания. Това стана ясно от таблиците за незаетите бройки за извънредното четвърто класиране на Регионалния инспекторат по образованието в София. Гимназиите чакат общо 435 попълнения в последния момент. Бройките спокойно може да запълнят всички, изкарали оценка различна от двойката на изпитите за външно оценяване след 7-и клас.


Седмокласниците сами си търсят гимназия след третото класиране

21.07.2011 | До 29 юли седмокласниците трябва сами да си намерят училище със свободни места и да се запишат в него. Незаетите бройки се обявяват в сайтовете на регионалните инспекторати по образование. Всеки ученик има право да отиде само в едно училище и да подаде документи в него. Записването става с оригиналното удостоверение за завършен VII клас и служебната бележка от изпитите по български език и литература и по математика. Кандидат-гимназистите трябва да имат поне тройка и на двата изпита.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!