Дискусия "Образование"

Южнокорейският икономически модел – формиране, развитие и перспективи в условията на глобална криза

15.01.2010 | Моделът на икономическо развитие на Република Корея несъмнено привлича погледите на заинтересуваната световна общественост със своята динамика.Когато говорим за развитието на РКорея не може да се дистанцираме от факта, че то се реализира във фокуса на мощно геополитическо противоборство, белязало Корейския полуостров с държавно-политическото му разделение на Корейска народно-демократична република (КНДР) и Република Корея.


БАН, българските политици и обществото на знанието

15.01.2010 | Неотдавнашното меко казано „некоректно” изказване на вицепремиера и финансов министър на България С.Дянков по отношение на БАН, а също така „поддръжката” на тази „некоректност” в най-гледано телевизионно време по най-масовите ефирни телевизии от такива одиозни личности като финансиста Емил Хърсев и социолога Андрей Райчев не може да не „възбуди духовете”. Несъмнено трябва да се запитаме кому е нужно особено днес в условията на задълбочаваща се криза „гонитба на вещици” и то в сфера далеч от политиката.


Китай пред предизвикателствата на глобалната криза

05.10.2009 | Китай пред предизвикателствата на глобалната криза


Иновационната политика на Република Корея

05.10.2009 | Програма за растеж „747”
Тази програма е разработена от видни учени от различни профили на водещи университети и изследователски центрове в Южна Корея. За да се изработи тази програма е създадена работна група под егидата на Министерството на икономиката и под ръководството на президента Корейския институт за прогнозиране и научни технологии Сух Нам Руо. Тя включва над 360 специалисти - университетски преподаватели, учени, специалисти от индустриалните сектора.


Иновационна политика – обхват на направленията

05.10.2009 | Разбирането за иновационната политика винаги ще страда от непълнота и липса на задълбоченост ако не бъдат указани възможните направления, които евентуално могат да станат обект на засилено внимание от страна на държавата и на обществото като цяло в случай, че съществува волята и стремежът за формиране на иновационна платформа на развитие.


За понятията „иновация” и „иновационна политика”

05.10.2009 | Изясняването на понятието „иновационна политика” предполага разбиране на ключовите съставящи – иновация и политика.За иновациите ще кажем, че те винаги са присъствали в историята на човечеството през всички периоди на неговото развитие.За някои това утвърждение може да прозвучи странно, доколкото днес доминира технократическото виждане за иновациите, което разглежда горните единствено като продукт на индустриализма.Именно поради това е нужно да очертаем характеристиките на това що е иновация?


За историческата логика в преподаването по история в българските училища

09.09.2009 | “Питание: Що е най-свето человеку?
Отговор: Верата и народността.
Питание: Спроти верътъ какъв си?
Отговор: Християнин.
Питание: А по народност що си?
Отговор: По народност съм българин.
Питание: Защо?
Отговор: Защо съм роден от татко и майка българе и говорам (сборувам) български.


Иван Игов, съветник на министъра на образованието: ПРОБЛЕМЪТ С ДЕТСКАТА АГРЕСИЯ Е ОТ 20 ГОДИНИ

04.09.2009 | Учителите не трябва да наказват учениците, а да ги подкрепят


Децата могат да са жертва и на родителска любов

24.08.2009 | Бащата на Николета и Павел от Асеновград обвинява институциите, че са отнели децата му, но кой ще потърси отговорност за неговата психоагресия към тях


Защо забравихме да четем

17.08.2009 | Безмилостната какофония на живота в ХХІ век не оставя място за добрата стара книга


Новини от Поглед Инфо


Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!