Дискусия "Образование"

Образование и религия

27.07.2009 | Умствената и чувствената независимост на даден народ, която предшества суверенитета на държавните институции и свободата на обществото винаги се е определяла от характера на образованието и науката. Българската независимост и националния ни суверенитет в историята винаги са се сътояли в това ние да имаме български учители и духовници, които да говорят на българите и на света за Бога и България.


Вехтият Вазов и тъпаците

23.06.2009 | Не съм сигурен, че Вазов се е надявал на толкова страстно отношение близо 159 лета след рождението си (27 юни 1850 стар стил).


Има ли шанс за българското образование през ХХІ век

28.05.2009 | (За двете тенденции в образованието и към коя от тях трябва да се стремим? Относно създаването на Homo creativus.Може ли България да се превърне в международен образователен център?)


<Стратегията на изпреварването> - Механизми, структури, подходи и философия -част 2

24.05.2009 | «Съществуват две разбирания за обществото: или обществото се разбира като природа, или общество се разбира като дух. Ако обществото е природа, то се оправдава насилието на силния над слабия, подбора на силните и приспособените, волята към могъщество, господството на човека над човека, робството и неравенството, човек за човека е вълк. Ако обществото е дух, то се утвърждава висшата ценост човека, правата на човека, свободата, равенството и братството…»
Н.А.Бердяев, 1946


Стратегията на изпреварването - 1-ва част

24.05.2009 | Стратегията на изпреварването: един възможен вариант за България.
Целта на подобна стратегия е създаване на икономика и общество на знанието, в основата на което са именно мрежовия тип взаимодействия.


Гола, нахална и млада

23.05.2009 | В България не е лесно да си млад, а ученик - още повече


Поколението, което намери ценности в агресията

08.05.2009 | Отегчено от фалшиво морализаторстване и натрупани комплекси, бъдещето на България затъна в злобата на деня


60 деца годишно се самоубиват

29.04.2009 | Всяка година в България се самоубиват между 50 и 60 деца заради тормоз в училището. За това алармира психологът Иван Игов по време на форума за "Модели за справяне с тормоза в училищата".

"Всяка година имаме 3-4 убийства, извършени от лица под 18 години. Същевременно 50-60 деца и юноши на същата възраст се самоубиват заради тормоз в училище", разясни Игов.


Училище на ръба на нервна криза

27.04.2009 | Стресът от оценките и уроците взима и неочаквани жертви - самите родители


Агресията при момичетата граничела със садизъм

25.04.2009 | Двойно е нараснала агресията при момичетата в бургаските училища. В момента тя набира инерция и придобива страшни размери. Това каза вчера Десислава Василева - психолог и секретар на местната Комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Бургас.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!