Дискусия "Образование"

Закон за училищното образование - Дискусия

27.02.2009 | Уважаеми дами и господа,
предоставяме страниците на www.kadedaucha.com/ и на вестник "Къде да уча?" за най-интересните мнения и позиции по проектозакона.


Клас стани! Клас мирно!

27.02.2009 | Има лидери и водачи, които просто не могат да те вдъхновят и това е. Когато ги видиш, изпитваш пълно безразличие. И си тръгваш. Било то от лекция, среща или заседание. Същото е и с учителите. Едни запалват любознателното прометеево огънче в теб, други не. Най-често, когато не можеш да вдъхновиш някой да върши задълженията си, независимо дали си лидер, шеф или учител, прибягваш да спасение – гониш непослушника.


Доцент звучи унизително за българския учен

25.02.2009 | Време е да бъдат избегнати политическите професорски “назначения”


Не искам да усещам пагони на раменете си

16.02.2009 | Аз съм воин. Всекидневно водя битки срещу надзъртащото насилие, страха, предразсъдъците, невежеството и апатията. Но аз имам велики съюзници: Интелигентността, Любопитството, Родителската подкрепа, Индивидуалността, Творчеството, Вярата, Любовта и Смехът - всички се стичат под моите знамена и с тяхната подкрепа съм непобедим... Аз съм учител... и всеки ден благодаря на Бога за това. (Из есето "Аз съм учител" на Джон У. Шлатър)


Младите BG учени: Вълчев съсипва образованието

01.02.2009 | България е на едно от последните места по брой докторанти и доценти в Европа. Това заяви Стилян Георгиев от асоциацията на младите учени „Когнито“ на пресконференция, посветена на предложените от министър Вълчев десет основни точки в новия закон за научните степени и звания.


Край с доцентите! Всички са професори

27.01.2009 | Край с доцентите! Вместо това ще имаме само професори в университетите и научните институти.


Превишили ли правомощията си полицията по време и след протестите на 14 януари?

21.01.2009 | Днес става точно седмица от окървавения протест пред Народното събрание. За днес също е насрочен протест, който е повод да продължим дискусията „Би ли българската полиция и мирни граждани? Ако да, защо?” Дискусия с Цвятко Цветков, бивш секретар на МВР, и адвокат Михаил Екимджиев, председател на Асоциацията за европейска интеграция и права на човека.


Учим се на дисциплина

13.01.2009 | - Само заради парите ли пътуват младежите към САЩ?
- Не само, по мое мнение. Аз се готвя да пътувам за втора година и много неща ме накараха да взема такова решение. Учим се на дисциплина и на труд, там условията са много различни. А и успях да видя места като Ню Йорк, Ниагарския водопад, които не знам дали при други обстоятелства бих могла да посетя.


Незаконното строителство в Студентски град и бъдещето на дискотека „Амнезия”

05.01.2009 | Tема – проверките на Столичната община за незаконно строителство в Студентски град и как адвокатите на дискотека „Амнезия” ще се борят срещу събарянето на заведението, пред което беше убит студентът Стоян Балтов. Интервю с Влади Калинов, директор на Дирекция „Контрол по строителството” в Столична община и Радост Караиванова, адвокат на фирмата-собственик на дискотека „Амнезия”.


Полов диморфизъм в мозъка

23.12.2008 | Привидно, между двата пола на вида ни има доста разлики. Според различни изследвания, жените изговарят 20 000 думи заден, докато мъжете казват едва 7 000; жените са по-добри вразпознаването на лица, докато мъжете се ориентират по-добре; женитемогат да вършат повече неща едновременно, но пък мозъкът им епо-чувствителен към недохранване по време на зародишното развитие.


Новини от Поглед Инфо


Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!