Матури по желание и външно оценяване за седмокласниците

Публикувано на: 28.05.2014 | източник: Стандарт
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

/Къде да уча?/ Зрелостниците се явяват днес на втората матура по желание, ако са избрали някой от учебните предмети немски език, физика и астрономия, биология и здравно образование, география и икономика или философски цикъл.

 Изтегленият номер на варианта се тегли в 7.15 ч. в сградата на образователното министерство и важи за изпита по петте предмета. Изпитът започва в 8.00 ч. и продължава четири астрономически часа. Тройка ще получат всички, изкарали най-малко 23 точки. От 41 до 58.5 т. се получава оценка добър (3.50 до 4.49), от 59 до 76.5 т. - много добър (4.50 до 5.49), от 77 до 94.5 бележката е отличен (5.50 до 5.99) и над 95 т. са за пълна шестица. Тази скала важи за всички матури.

В 10.00 ч. започва националното външно оценяване на седмокласниците по учебните предмети от културно-образователна област (КОО) „Природни науки и екология". Изпитването е с продължителност 90 минути.

Изтегленият номер на варианта се тегли в 7.15 ч. в сградата на образователното министерство и  важи за изпита по петте предмета. Изпитът започва в 8.00 ч. и продължава четири астрономически часа. Тройка ще получат всички, изкарали най-малко 23 точки. От 41 до 58.5 т. се получава оценка добър (3.50 до 4.49), от 59 до 76.5 т. - много добър (4.50 до 5.49), от 77 до 94.5 бележката е отличен (5.50 до 5.99) и над 95 т. са за пълна шестица. Тази скала важи за всички матури.


В 10.00 ч. започва националното външно оценяване на седмокласниците по учебните предмети от културно-образователна област (КОО) „Природни науки и екология". Изпитването е с продължителност 90 минути.

Копирано от standartnews.comИзтегленият номер на варианта се тегли в 7.15 ч. в сградата на образователното министерство и  важи за изпита по петте предмета. Изпитът започва в 8.00 ч. и продължава четири астрономически часа. Тройка ще получат всички, изкарали най-малко 23 точки. От 41 до 58.5 т. се получава оценка добър (3.50 до 4.49), от 59 до 76.5 т. - много добър (4.50 до 5.49), от 77 до 94.5 бележката е отличен (5.50 до 5.99) и над 95 т. са за пълна шестица. Тази скала важи за всички матури.


В 10.00 ч. започва националното външно оценяване на седмокласниците по учебните предмети от културно-образователна област (КОО) „Природни науки и екология". Изпитването е с продължителност 90 минути.

Копирано от standartnews.com


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!