РЕЗУЛТАТИ ОТ СЪСТЕЗАНИЯТА ЗА ТЕСТОВЕ И ТЕСТОВИ ЗАДАЧИ ЗА ДЗИ

Публикувано на: 05.04.2008 | източник: МОН
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

Днес, 4 април 2008 г., министърът на образованието и науката Даниел Вълчев награди победителите в конкурса за съставяне на най-интересна тестова задача и най-добър тест за държавните зрелостни изпити по предметите Български език и литература, История и цивилизации, География и икономика, предметен цикъл „Философия”, Физика и астрономия, Химия и опазване на околната среда, Биология и здравно образование, Немски език.

Учителите получиха преносим компютър, а учениците – цифрови фотоапарати.

Диана Димитрова, учител в АГ „Гео Милев”, гр. Русе, е наградена за съставяне на тест за ДЗИ по Български език и литература.

Крум Стоянов, ученик в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви”, гр. Хасково, е награден за съставяне на най-интересна тестова задача по БЕЛ.

Броят на взелите участие учители в конкурса е 23 с общ брой предложени тестове 26, а броят на взелите участие ученици е 10 с общ брой предложени тестови задачи 10.

Антон Атанасов, учител в Спортно училище „В. Левски”, гр. Пловдив, е награден за съставяне на тест за ДЗИ по История и цивилизации.

Броят на взелите участие учители в конкурса е 12 с общ брой предложени тестове 12, а броят на взелите участие ученици е 1 с една предложена тестова задача.

Елена Алексова, учител в ПГИ „Иван Илиев”, гр. Благоевград, е наградена за съставяне на тест за ДЗИ по География и икономика.

Броят на взелите участие учители в конкурса е 3 с общ брой предложени тестове 3, а броят на взелите участие ученици е 4 с общ брой предложени тестови задачи 4.

Емил Кръстев, учител в ПГИЧЕ „Св. Методий”, град София, е награден за съставяне на тест за ДЗИ по предметен цикъл „Философия”.

Броят на взелите участие учители в конкурса е 6 с общ брой предложени тестове 7.

Пламен Варчев, учител в ПМГ „Акад. Иван Ценов”, гр. Враца, награден за съставяне на тест за ДЗИ по Физика и астрономия.

Броят на взелите участие учители в конкурса е 4 с общ брой предложени тестове 4, а броят на взелите участие ученици е 1 с общ брой предложени тестови задачи 10.

Янка Найденова, учител в СОУ „Георги Брегов”, гр. Пазарджик, е наградена за съставяне на тест за ДЗИ по Химия и опазване на околната среда.

Броят на взелите участие учители в конкурса е 3 общ брой предложени тестове 3.

Петър Гогов, учител в ЧНЕГ „Веда”, гр. София, е награден за съставяне на тест за ДЗИ по Биология и здравно образование.

Броят на взелите участие учители в конкурса е 3 с общ брой предложени тестове 5, а броят на взелите участие ученици е 1 с една предложена тестова задача.

Мариана Цакова, учител в 96 СОУ „Л.Н. Толстой”, гр. София, е наградена за съставяне на тест за ДЗИ по Немски език.

Броят на взелите участие учители в конкурса е 2 с общ брой предложени тестове 2, а броят на взелите участие ученици е 1 с една предложена тестова задача.

Наградените тестове и тестови задачи може да видите тук.


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".

2. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com


3. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

4. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com


5. Германия иска стаж от кандидат-студенти

/Къде да уча?/ Вече стана традиция около 1/10 от всеки випуск абитуриенти да отива да учи в чужбина. В последните години се очертават и някои любопитни тенденции при кандидатстването, които карат и чуждите университети да променят изискванията към нас.

6. Отварят зъболекарски кабинети в благоевградски училища

/Къде да уча?/ Две училища в Благоевград ще да дадат под наем свои свободни помещения на стоматолози. Предложенията на директорите на Единадесето основно училище „Христо Ботев" и на Осмо СОУ „Арсени Костенцев" бяха одобрени на сесия на общинския съвет днес. За целта ще се проведе публичен търг за отдаване под наем на части от училищните сгради, които са публична общинска собственост, пише "Стандарт".


7. Коригират грешките в скандалния учебник по история за 3 клас

Проф. Радева, която е автор на учебника "Човекът и обществото" се ангажира, че ще коригира фактологическите грешки, които има в него.

8. 2000 нови студенти ще учат в Русенския университет

Русенският университет откри учебната 2014/2015 година с повече от 2000 нови студенти, като 33-ма от тях са приети с пълно отличие. Това съобщиха от висшето училище в крайдунавския град.


9. НГДЕК никога няма да се върне в ремонтираната сграда на "Баба"

В началото на учебната година една от най-елитните гимназии в България НГДЕК не успя да стартира учебния процес, поради недовършени ремонтни дейности. Експерт от РЗИ установи, че условията на 4-я етаж в сградата на 13-то ОУ не са приемливи и издаде предписания.

10. Първи учебен ден - 64 000 първокласници влизат в класните стаи в страната

На първия учебен ден днес се очаква около 64 000 първокласници да влязат в класните стаи в страната, като от тях в София децата в първи клас да са около 10 000.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!