РЕЗУЛТАТИ ОТ СЪСТЕЗАНИЯТА ЗА ТЕСТОВЕ И ТЕСТОВИ ЗАДАЧИ ЗА ДЗИ

Публикувано на: 05.04.2008 | източник: МОН
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

Днес, 4 април 2008 г., министърът на образованието и науката Даниел Вълчев награди победителите в конкурса за съставяне на най-интересна тестова задача и най-добър тест за държавните зрелостни изпити по предметите Български език и литература, История и цивилизации, География и икономика, предметен цикъл „Философия”, Физика и астрономия, Химия и опазване на околната среда, Биология и здравно образование, Немски език.

Учителите получиха преносим компютър, а учениците – цифрови фотоапарати.

Диана Димитрова, учител в АГ „Гео Милев”, гр. Русе, е наградена за съставяне на тест за ДЗИ по Български език и литература.

Крум Стоянов, ученик в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви”, гр. Хасково, е награден за съставяне на най-интересна тестова задача по БЕЛ.

Броят на взелите участие учители в конкурса е 23 с общ брой предложени тестове 26, а броят на взелите участие ученици е 10 с общ брой предложени тестови задачи 10.

Антон Атанасов, учител в Спортно училище „В. Левски”, гр. Пловдив, е награден за съставяне на тест за ДЗИ по История и цивилизации.

Броят на взелите участие учители в конкурса е 12 с общ брой предложени тестове 12, а броят на взелите участие ученици е 1 с една предложена тестова задача.

Елена Алексова, учител в ПГИ „Иван Илиев”, гр. Благоевград, е наградена за съставяне на тест за ДЗИ по География и икономика.

Броят на взелите участие учители в конкурса е 3 с общ брой предложени тестове 3, а броят на взелите участие ученици е 4 с общ брой предложени тестови задачи 4.

Емил Кръстев, учител в ПГИЧЕ „Св. Методий”, град София, е награден за съставяне на тест за ДЗИ по предметен цикъл „Философия”.

Броят на взелите участие учители в конкурса е 6 с общ брой предложени тестове 7.

Пламен Варчев, учител в ПМГ „Акад. Иван Ценов”, гр. Враца, награден за съставяне на тест за ДЗИ по Физика и астрономия.

Броят на взелите участие учители в конкурса е 4 с общ брой предложени тестове 4, а броят на взелите участие ученици е 1 с общ брой предложени тестови задачи 10.

Янка Найденова, учител в СОУ „Георги Брегов”, гр. Пазарджик, е наградена за съставяне на тест за ДЗИ по Химия и опазване на околната среда.

Броят на взелите участие учители в конкурса е 3 общ брой предложени тестове 3.

Петър Гогов, учител в ЧНЕГ „Веда”, гр. София, е награден за съставяне на тест за ДЗИ по Биология и здравно образование.

Броят на взелите участие учители в конкурса е 3 с общ брой предложени тестове 5, а броят на взелите участие ученици е 1 с една предложена тестова задача.

Мариана Цакова, учител в 96 СОУ „Л.Н. Толстой”, гр. София, е наградена за съставяне на тест за ДЗИ по Немски език.

Броят на взелите участие учители в конкурса е 2 с общ брой предложени тестове 2, а броят на взелите участие ученици е 1 с една предложена тестова задача.

Наградените тестове и тестови задачи може да видите тук.


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Кандидат-студентите в СУ пишат по темите за Априлското въстание и България в навечерието на Балканската война

/Къде да уча?/ С изпит по история на България продължава първата кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2014/2015 г., съобщиха от пресцентъра на университета.

2. Единен изпит спестява поне 400 лв. на кандидат-студент

/Къде да уча?/ Общи изпити по отделните специалности ще спестят сериозни суми на семействата на кандидат-студентите, показа проверка на "24 часа".


3. Днес започва записването за матури

/Къде да уча?/ Днес започва записването за явяване на матури, съобщава Нова телевизия. Абитуриентите трябва да подадат заявления за допускане до изпит най-късно до 21 март.

4. Проф. Клисарова: Развиваме науката, образованието и бизнеса в едно

/Поглед.инфо/ Споразумението с "Уестингхаус" е една крачка, която ние правим, за да развиваме науката, образованието и бизнеса в едно, заяви образователният министър Анелия Клисарова.


5. Хомеопатията е новият хит в училище

/Къде да уча?/ Специалист по хомеопатия и фитопродукти - това е новият хит в училищата през тази година.

6. Тийнейджър се самоуби след подигравки на съученици

/Къде да уча?/ 16-годишният Станислав Станев от Горна Оряховица се е самоубил ритуално заради системен тормоз от страна на съучениците му. Това става ясно при разследването за смъртта на момчето, която потресе града на 13 януари, пише "Труд".


7. Само с шестици в елитните гимназии заради намалени паралелки

/Къде да уча?/ Отлични оценки ще трябва да изкарат тазгодишните кандидат-гимназисти, ако искат да влязат от раз в елитна гимназия в София. Затова 9922-ма седмокласници в столицата ще се състезават за 7906 места. Това съобщи шефката на столичния просветен инспекторат Ваня Кастрева, пише "Монитор".

8. Свиват приема в топгимназии

/Къде да уча?/ Две от най-добрите училища компенсират намаления брой деца в паралелките с това, че ще приемат един клас повече. Това са Втора немска и Националната финансово-стопанска гимназия.


9. Моделът за финансиране на висшето образование

/Къде да уча?/ 1. Предварителни бележки
Стратегията за развитие на висшето образование за периода 2014-2020 г. е документ, който ще наложи своя отпечатък върху развитието на системата на висшето образование. Затова бих искал в хода на обсъжданията да предложа един възможен и според мен оптимален модел за финансирането на висшето образование.

10. Клисарова: Ще има извънредни часове за отсъстващите ученици

/Къде да уча?/ Отсъстващите ученици задължително ще трябва да наваксват изпуснатия материал в часовете за консултации на учителите. Идеята е всяко дете, което е отсъствало продължителен период, да посещава отделни занятия извън учебно време, които да му помогнат да усвои пропуснатите уроци, обяви министърът на образованието проф. Анелия Клисарова, пише „Монитор.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!