РЕЗУЛТАТИ ОТ СЪСТЕЗАНИЯТА ЗА ТЕСТОВЕ И ТЕСТОВИ ЗАДАЧИ ЗА ДЗИ

Публикувано на: 05.04.2008 | източник: МОН
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

Днес, 4 април 2008 г., министърът на образованието и науката Даниел Вълчев награди победителите в конкурса за съставяне на най-интересна тестова задача и най-добър тест за държавните зрелостни изпити по предметите Български език и литература, История и цивилизации, География и икономика, предметен цикъл „Философия”, Физика и астрономия, Химия и опазване на околната среда, Биология и здравно образование, Немски език.

Учителите получиха преносим компютър, а учениците – цифрови фотоапарати.

Диана Димитрова, учител в АГ „Гео Милев”, гр. Русе, е наградена за съставяне на тест за ДЗИ по Български език и литература.

Крум Стоянов, ученик в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви”, гр. Хасково, е награден за съставяне на най-интересна тестова задача по БЕЛ.

Броят на взелите участие учители в конкурса е 23 с общ брой предложени тестове 26, а броят на взелите участие ученици е 10 с общ брой предложени тестови задачи 10.

Антон Атанасов, учител в Спортно училище „В. Левски”, гр. Пловдив, е награден за съставяне на тест за ДЗИ по История и цивилизации.

Броят на взелите участие учители в конкурса е 12 с общ брой предложени тестове 12, а броят на взелите участие ученици е 1 с една предложена тестова задача.

Елена Алексова, учител в ПГИ „Иван Илиев”, гр. Благоевград, е наградена за съставяне на тест за ДЗИ по География и икономика.

Броят на взелите участие учители в конкурса е 3 с общ брой предложени тестове 3, а броят на взелите участие ученици е 4 с общ брой предложени тестови задачи 4.

Емил Кръстев, учител в ПГИЧЕ „Св. Методий”, град София, е награден за съставяне на тест за ДЗИ по предметен цикъл „Философия”.

Броят на взелите участие учители в конкурса е 6 с общ брой предложени тестове 7.

Пламен Варчев, учител в ПМГ „Акад. Иван Ценов”, гр. Враца, награден за съставяне на тест за ДЗИ по Физика и астрономия.

Броят на взелите участие учители в конкурса е 4 с общ брой предложени тестове 4, а броят на взелите участие ученици е 1 с общ брой предложени тестови задачи 10.

Янка Найденова, учител в СОУ „Георги Брегов”, гр. Пазарджик, е наградена за съставяне на тест за ДЗИ по Химия и опазване на околната среда.

Броят на взелите участие учители в конкурса е 3 общ брой предложени тестове 3.

Петър Гогов, учител в ЧНЕГ „Веда”, гр. София, е награден за съставяне на тест за ДЗИ по Биология и здравно образование.

Броят на взелите участие учители в конкурса е 3 с общ брой предложени тестове 5, а броят на взелите участие ученици е 1 с една предложена тестова задача.

Мариана Цакова, учител в 96 СОУ „Л.Н. Толстой”, гр. София, е наградена за съставяне на тест за ДЗИ по Немски език.

Броят на взелите участие учители в конкурса е 2 с общ брой предложени тестове 2, а броят на взелите участие ученици е 1 с една предложена тестова задача.

Наградените тестове и тестови задачи може да видите тук.


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!