Класацията на всички столични училища от матурата по български

Публикувано на: 26.06.2009 | източник: http://www.gradski.bg | автор: Лъчезар Цветков
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

Американският колеж отново е първи по успех на матурата по български език и литература сред 169 столични гимназии - със среден успех от изпита 5.80. Колежът води класацията и сред училищата в цялата страна. Според класацията на инспектората по образованието в София на второ място тази година с успех 5.79 е Немската гимназия, която миналата година беше на трето място.

Втора английска гимназия е трета със среден успех от матурата 5.74. Четвърта е Испанската гимназия, която има общ успех само с две стотни по-нисък от Втора английска. И тази година в топ 5 на гимназиите попада 73-о СОУ с преподаване на чужди езици с успех 5.70. Миналата година училището се класира на второ място. 6-и са учениците от Италианския лицей с успех 5.68. На седмо място е Класическата гимназия с 5.67. Първа английска се премества напред в класацията с 4 места в сравнение с миналата година. На държавните зрелостни изпити през 2009 г. нейните възпитаници са постигнали среден успех от 5.66. Девети са зрелостниците от 31-о СОУ, а десети - учениците от частното "Рьорих". От десетката тази година изпада 7 СОУ. При успех 5.60 през 2008 г. и седмо място, през тази година училището е 24-о със среден резултат 5.32.

В националната класация за първите 10 училища според успеха от матурата по български, която беше оповестена от МОН на 5 юни резултатите са идентични със софийската класация, с тази разлика, че на 6-о място е Пловдивската езикова гимназия.

В дъното на таблицата на софийските училища, на 169-о място, е 94-о СОУ с 2.99, предпоследни са учениците от Частна математическа гимназия "Евклид" с 3.013. Гимназията, която миналата година зае последното място - Професионалната гимназия по подемна, строителна и транспортна техника, тази година се е придвижила напред с 4 места със среден успех 3.20.

Изтегляне наСтани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".

2. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com


3. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

4. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com


5. Германия иска стаж от кандидат-студенти

/Къде да уча?/ Вече стана традиция около 1/10 от всеки випуск абитуриенти да отива да учи в чужбина. В последните години се очертават и някои любопитни тенденции при кандидатстването, които карат и чуждите университети да променят изискванията към нас.

6. Отварят зъболекарски кабинети в благоевградски училища

/Къде да уча?/ Две училища в Благоевград ще да дадат под наем свои свободни помещения на стоматолози. Предложенията на директорите на Единадесето основно училище „Христо Ботев" и на Осмо СОУ „Арсени Костенцев" бяха одобрени на сесия на общинския съвет днес. За целта ще се проведе публичен търг за отдаване под наем на части от училищните сгради, които са публична общинска собственост, пише "Стандарт".


7. Коригират грешките в скандалния учебник по история за 3 клас

Проф. Радева, която е автор на учебника "Човекът и обществото" се ангажира, че ще коригира фактологическите грешки, които има в него.

8. 2000 нови студенти ще учат в Русенския университет

Русенският университет откри учебната 2014/2015 година с повече от 2000 нови студенти, като 33-ма от тях са приети с пълно отличие. Това съобщиха от висшето училище в крайдунавския град.


9. НГДЕК никога няма да се върне в ремонтираната сграда на "Баба"

В началото на учебната година една от най-елитните гимназии в България НГДЕК не успя да стартира учебния процес, поради недовършени ремонтни дейности. Експерт от РЗИ установи, че условията на 4-я етаж в сградата на 13-то ОУ не са приемливи и издаде предписания.

10. Първи учебен ден - 64 000 първокласници влизат в класните стаи в страната

На първия учебен ден днес се очаква около 64 000 първокласници да влязат в класните стаи в страната, като от тях в София децата в първи клас да са около 10 000.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!