Класацията на всички столични училища от матурата по български

Публикувано на: 26.06.2009 | източник: http://www.gradski.bg | автор: Лъчезар Цветков
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

Американският колеж отново е първи по успех на матурата по български език и литература сред 169 столични гимназии - със среден успех от изпита 5.80. Колежът води класацията и сред училищата в цялата страна. Според класацията на инспектората по образованието в София на второ място тази година с успех 5.79 е Немската гимназия, която миналата година беше на трето място.

Втора английска гимназия е трета със среден успех от матурата 5.74. Четвърта е Испанската гимназия, която има общ успех само с две стотни по-нисък от Втора английска. И тази година в топ 5 на гимназиите попада 73-о СОУ с преподаване на чужди езици с успех 5.70. Миналата година училището се класира на второ място. 6-и са учениците от Италианския лицей с успех 5.68. На седмо място е Класическата гимназия с 5.67. Първа английска се премества напред в класацията с 4 места в сравнение с миналата година. На държавните зрелостни изпити през 2009 г. нейните възпитаници са постигнали среден успех от 5.66. Девети са зрелостниците от 31-о СОУ, а десети - учениците от частното "Рьорих". От десетката тази година изпада 7 СОУ. При успех 5.60 през 2008 г. и седмо място, през тази година училището е 24-о със среден резултат 5.32.

В националната класация за първите 10 училища според успеха от матурата по български, която беше оповестена от МОН на 5 юни резултатите са идентични със софийската класация, с тази разлика, че на 6-о място е Пловдивската езикова гимназия.

В дъното на таблицата на софийските училища, на 169-о място, е 94-о СОУ с 2.99, предпоследни са учениците от Частна математическа гимназия "Евклид" с 3.013. Гимназията, която миналата година зае последното място - Професионалната гимназия по подемна, строителна и транспортна техника, тази година се е придвижила напред с 4 места със среден успех 3.20.

Изтегляне наСтани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Кандидат-студентите в СУ пишат по темите за Априлското въстание и България в навечерието на Балканската война

/Къде да уча?/ С изпит по история на България продължава първата кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2014/2015 г., съобщиха от пресцентъра на университета.

2. Единен изпит спестява поне 400 лв. на кандидат-студент

/Къде да уча?/ Общи изпити по отделните специалности ще спестят сериозни суми на семействата на кандидат-студентите, показа проверка на "24 часа".


3. Днес започва записването за матури

/Къде да уча?/ Днес започва записването за явяване на матури, съобщава Нова телевизия. Абитуриентите трябва да подадат заявления за допускане до изпит най-късно до 21 март.

4. Проф. Клисарова: Развиваме науката, образованието и бизнеса в едно

/Поглед.инфо/ Споразумението с "Уестингхаус" е една крачка, която ние правим, за да развиваме науката, образованието и бизнеса в едно, заяви образователният министър Анелия Клисарова.


5. Хомеопатията е новият хит в училище

/Къде да уча?/ Специалист по хомеопатия и фитопродукти - това е новият хит в училищата през тази година.

6. Тийнейджър се самоуби след подигравки на съученици

/Къде да уча?/ 16-годишният Станислав Станев от Горна Оряховица се е самоубил ритуално заради системен тормоз от страна на съучениците му. Това става ясно при разследването за смъртта на момчето, която потресе града на 13 януари, пише "Труд".


7. Само с шестици в елитните гимназии заради намалени паралелки

/Къде да уча?/ Отлични оценки ще трябва да изкарат тазгодишните кандидат-гимназисти, ако искат да влязат от раз в елитна гимназия в София. Затова 9922-ма седмокласници в столицата ще се състезават за 7906 места. Това съобщи шефката на столичния просветен инспекторат Ваня Кастрева, пише "Монитор".

8. Свиват приема в топгимназии

/Къде да уча?/ Две от най-добрите училища компенсират намаления брой деца в паралелките с това, че ще приемат един клас повече. Това са Втора немска и Националната финансово-стопанска гимназия.


9. Моделът за финансиране на висшето образование

/Къде да уча?/ 1. Предварителни бележки
Стратегията за развитие на висшето образование за периода 2014-2020 г. е документ, който ще наложи своя отпечатък върху развитието на системата на висшето образование. Затова бих искал в хода на обсъжданията да предложа един възможен и според мен оптимален модел за финансирането на висшето образование.

10. Клисарова: Ще има извънредни часове за отсъстващите ученици

/Къде да уча?/ Отсъстващите ученици задължително ще трябва да наваксват изпуснатия материал в часовете за консултации на учителите. Идеята е всяко дете, което е отсъствало продължителен период, да посещава отделни занятия извън учебно време, които да му помогнат да усвои пропуснатите уроци, обяви министърът на образованието проф. Анелия Клисарова, пише „Монитор.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!