Класацията на всички столични училища от матурата по български

Публикувано на: 26.06.2009 | източник: http://www.gradski.bg | автор: Лъчезар Цветков
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

Американският колеж отново е първи по успех на матурата по български език и литература сред 169 столични гимназии - със среден успех от изпита 5.80. Колежът води класацията и сред училищата в цялата страна. Според класацията на инспектората по образованието в София на второ място тази година с успех 5.79 е Немската гимназия, която миналата година беше на трето място.

Втора английска гимназия е трета със среден успех от матурата 5.74. Четвърта е Испанската гимназия, която има общ успех само с две стотни по-нисък от Втора английска. И тази година в топ 5 на гимназиите попада 73-о СОУ с преподаване на чужди езици с успех 5.70. Миналата година училището се класира на второ място. 6-и са учениците от Италианския лицей с успех 5.68. На седмо място е Класическата гимназия с 5.67. Първа английска се премества напред в класацията с 4 места в сравнение с миналата година. На държавните зрелостни изпити през 2009 г. нейните възпитаници са постигнали среден успех от 5.66. Девети са зрелостниците от 31-о СОУ, а десети - учениците от частното "Рьорих". От десетката тази година изпада 7 СОУ. При успех 5.60 през 2008 г. и седмо място, през тази година училището е 24-о със среден резултат 5.32.

В националната класация за първите 10 училища според успеха от матурата по български, която беше оповестена от МОН на 5 юни резултатите са идентични със софийската класация, с тази разлика, че на 6-о място е Пловдивската езикова гимназия.

В дъното на таблицата на софийските училища, на 169-о място, е 94-о СОУ с 2.99, предпоследни са учениците от Частна математическа гимназия "Евклид" с 3.013. Гимназията, която миналата година зае последното място - Професионалната гимназия по подемна, строителна и транспортна техника, тази година се е придвижила напред с 4 места със среден успех 3.20.

Изтегляне наСтани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!