Класацията на всички столични училища от матурата по български

Публикувано на: 26.06.2009 | източник: http://www.gradski.bg | автор: Лъчезар Цветков
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

Американският колеж отново е първи по успех на матурата по български език и литература сред 169 столични гимназии - със среден успех от изпита 5.80. Колежът води класацията и сред училищата в цялата страна. Според класацията на инспектората по образованието в София на второ място тази година с успех 5.79 е Немската гимназия, която миналата година беше на трето място.

Втора английска гимназия е трета със среден успех от матурата 5.74. Четвърта е Испанската гимназия, която има общ успех само с две стотни по-нисък от Втора английска. И тази година в топ 5 на гимназиите попада 73-о СОУ с преподаване на чужди езици с успех 5.70. Миналата година училището се класира на второ място. 6-и са учениците от Италианския лицей с успех 5.68. На седмо място е Класическата гимназия с 5.67. Първа английска се премества напред в класацията с 4 места в сравнение с миналата година. На държавните зрелостни изпити през 2009 г. нейните възпитаници са постигнали среден успех от 5.66. Девети са зрелостниците от 31-о СОУ, а десети - учениците от частното "Рьорих". От десетката тази година изпада 7 СОУ. При успех 5.60 през 2008 г. и седмо място, през тази година училището е 24-о със среден резултат 5.32.

В националната класация за първите 10 училища според успеха от матурата по български, която беше оповестена от МОН на 5 юни резултатите са идентични със софийската класация, с тази разлика, че на 6-о място е Пловдивската езикова гимназия.

В дъното на таблицата на софийските училища, на 169-о място, е 94-о СОУ с 2.99, предпоследни са учениците от Частна математическа гимназия "Евклид" с 3.013. Гимназията, която миналата година зае последното място - Професионалната гимназия по подемна, строителна и транспортна техника, тази година се е придвижила напред с 4 места със среден успех 3.20.

Изтегляне наСтани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Първи учебен ден - 64 000 първокласници влизат в класните стаи в страната

На първия учебен ден днес се очаква около 64 000 първокласници да влязат в класните стаи в страната, като от тях в София децата в първи клас да са около 10 000.

2. Обявиха резултатите от второто класиране на кандидатите за СУ

/Къде да уча?/ Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2014/2015 година беше обявен вчера, пише dir.bg.


3. Обявяват второ класиране за гимназиите

/Къде да уча?/ Днес Министерството на образованието и науката трябва да обяви второто класиране за прием в гимназиите. Резултатите ще бъдат публикувани в интернет на сайта на министерството и на регионалните инспекторати, а до 18 ч. списъците ще бъдат разлепени в училищата.

4. Училище да се повтаря още от трети клас

/Къде да уча?/ Няма да загубим пари за наука, ако продължим свършеното дотук
Един учебник с много помагала ще премахне възможностите за корупция, казва Анелия Клисарова


5. Кандидат-студенти обявиха Левски за кръгъл сирак

/Къде да уча?/ Някои хора произлезли от Адам и Ева, а други - от маймуните, това е бисер от мераклите за вишисти

6. Зрелостниците от Кърджали с най-висок резултат на матурите

/Къде да уча?/ София. Зрелостниците от Кърджали, Смолян и Благоевград имат най-висок среден резултат на тазгодишните матури. Това стана ясно Министерството на образованието, в което днес бяха оповестени резултатите от държавните зрелостни изпити 2014 г.


7. Днес е изпитът по български език и литература в СУ

/Къде да уча?/ Кандидатстудентският изпит по български език и литература от редовната сесия в Софийския университет "Св. Климент Охридски" започва днес в 9.00 часа, съобщи пресцентърът на висшето училище.

8. Фалшив сайт пуска неверни оценки от матурите

/Къде да уча?/ Разпространяваната в момента информация, че на сайт са публикувани резултатите от държавните зрелостни изпити е невярна, а въпросната интернет страница няма нищо общо с Министерството на образованието и науката.


9. Спират бизнеса с учебниците

/Къде да уча?/ Спестените пари ще отидат за ремонт на школата

10. Училищата обявяват прием на деца в първи клас

/Къде да уча?/ Днес училищата ще обявяват приема на първокласници за учебната 2014/2015 година. Документите се подаваха от януари месец, а крайният срок бе 30 май.

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!