Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

Публикувано на: 24.01.2015 | източник: Монитор
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

 Фалшиви дипломи продължават да се продават свободно в интернет, като цената на документ за завършено средно образование е 900 лв.

На сайта diplomirabota.wordpress.com е публикувана обява, на която се предлагат тапии за всички степени на обучение, съобщи „Дарик".

„Ако търсите да закупите диплома за средно или висше образование, за да ви послужи за намиране на по-добре платена работа или просто защото искате да имате реална диплома, която да използвате в резюмето ви, сте попаднали на точното място", рекламира услугите си фалшификаторът. И прилежно оставя e-mail за контакт с никнейм „emi.misova". Със същото име пък в интернет е пълно с горещи предложения за платена любов.

„Дипломите, които продаваме, са напълно изрядни за използване за всякакви цели", уверява авторът на офертата, публикувана на 10 януари. И обещава, че при поръчка тапията ще бъде доставена „лесно и бързо в рамките на само 3-4 дни". Фалшификаторът демонстрира и качества на лоялен търговец, като подчертава, че не взема пари предварително, а само „при свършена работа". Според ценоразписа дипломата за основно образование върви по 800 лв., а за висше - зависи от предпочитанията за специалност, учебно заведение и година на завършване, които да фигурират в документа. Тапиите могат да бъдат с дата на издаване от 1996 до 2014 г. от всички учебни заведения в България и всички специалности, с успех по избор

Изрично се подчертава още, че бланките разполагат с всички необходими подписи, печати, холограми и други отличителни знаци.

През септември миналата година Министерството на образованието засече подобен сайт с оферти за фалшиви тапии - diplomabg.wordpress.com. Тогава посоченото лице за контакт бе Мартин Русев, който бе засичан в същата измама и по-рано. Последва сезиране на прокуратурата, като страницата в нета вече не е активна.Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com


Новини от Поглед Инфо

  Радев: Можем да преодолеем кризите и да сбъднем мечтата си за България само със знанието, таланта и обединените усилия на цялата нация

  Президентът: Външната ни политика трябва да се формулира с консенсус у нас и да се отстоява последователно навън

  Радев: Ще връщам дневния ред към дългосрочните цели на нацията, далеч отвъд хоризонта на политическите мандати

  Ще поеме ли Нинова риска да участва с воденичния камък от своето наследство?

  Средният доход на глава от населението в Китай през 2021 г. $460 на месец, което е увеличение от 9,1% от 2020 г.

  Юрий Тавровский: Вирусите от Алмати заплашват Китай и Русия

  Украйна: Хладилникът и телевизорът се вкопчиха в смъртоносна хватка

  САЩ и ЕС отхвърлиха възстановяването на сферите на влияние на Русия в Европа

  Путин започва да формира антиглобалистки фронт. Президентът на Иран идва в Москва

  По света се увеличава търсенето на руски миротворциЕлате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!