В ШУ “Епископ Константин Преславски” са подали документи 879 кандидат-студенти

Публикувано на: 03.07.2006 | източник: 03 юли 2006 | 12:43 | Агенция "Фокус"
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

03 юли 2006 | 12:43 | Агенция "Фокус"

Шумен. 879 кандидат-студенти са подали документи в ШУ “Епископ Константин Преславски”, от които 354 мъже и 525 жени. Най-силен към момента е интересът към специалностите “Туризъм” – 190 души, “Социална педагогика” – 70 души, “Екология и опазване на околната среда” – 58 души, “Социални дейности” – 56 души, “Икономика” – 45 души, съобщиха от пресцентъра на висшето учебно заведение. По време на настоящата кандидатстудентска кампания желаещите да се обучават в Шуменския университет ще се конкурират за 1120 места в 62 специалности във всички форми на обучение и всички образователно-квалификационни степени. Кандидат-студентите могат да подават документи до 10 юли включително от 8 до 12 ч и от 12.30 до 16 ч (без неделя). Комплектът кандидатстудентски документи се купува и попълва в зала “Аквариума” до Централния вход на Ректората. Документите се подават в зала 102 на Ректората, където се заплащат и таксите за явяване на изпит – 15 лв. за първи изпит и по 10 лв. за всеки следващ. Редовните кандидатстудентски изпити ще се проведат от 12 до 29 юли 2006 г. Кандидат-студентите, които са положили успешно предварителни изпити в Шуменския университет и желаят да участват с тези оценки в класирането, задължително трябва да подадат кандидат-студентски документи в посочения срок. Повече информация може да бъде получена на тел. 054/ 830 495, 052/301 241, 058/ 603 138 или на страницата за кандидатстудентска информация на ШУ «Епископ Константин Преславски» http://ksk.shu-bg.net/.


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!