"КОГАТО РАМКИТЕ СА ТЕСНИ ЗА МЕЧТИТЕ”

Публикувано на: 10.04.2006 | източник: МОН
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

Национален конкурс за написване на есе организира Министерство на образованието и науката. Темата на конкурса е "Когато рамките са тесни за мечтите”.

Партньор на МОН в изданието на конкурса през тази година е Община Каварна в лицето на кмета на общината г-н Цонко Цонев. За председател на журито е поканен големият български режисьор проф. Крикор Азарян. През месец юни ще бъдат връчени награди за І-во, ІІ-ро и ІІІ-то място. На участника, написал най-интересната творба, МОН ще подари една специална награда – лаптоп. Специална награда - двуседмична почивка в Каварна по време на рок-фестивала ще бъде връчена от кмета на Община Каварна г-н Цонко Цонев. Националният конкурс за написване на есе се организира за пета поредна година. В него могат да участват ученици от 8 до 12 клас, като в интерпретацията на жанра няма ограничения. Обемът на конкурсните творби е до три печатни страници. Всяка конкурсна творба трябва да бъде придружена от информация за трите имена на автора, училище, клас, адрес и телефони за комуникация. Крайният срок за получаване на творбите е 25 май 2006 г. на адрес: София – 1000, бул. Княз Дондуков 2А, МОН, дирекция „Образователна и културна интеграция”, за конкурса “Когато рамките са тесни за мечтите” или на e-mail: h.hristova@minedu.government.bg


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!