600 младежи на стаж в администрацията

Публикувано на: 22.06.2012 | източник: Монитор | автор: Анна Ефтимова
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

600 младежи ще могат да започнат стажа в държавната администрация от есента. Новата програма “Кариера в администрацията” им дава възможност да трупат опит в здравното и социалното министерство.

Документите си кандидатите ще могат да подават през август в бюрата по труда. Дипломираните висшисти ще стажуват в продължение на 6 месеца със заплата от около 400 лв. И докато при схемата за осигуряване на стаж половината от младежите остават на работа след приключването на субсидираната заетост, в държавната администрация процентът ще е по-малък. Причината е в бройката щатни места.

"Практиката показва, че при нас на работа остават 1/3 от стажантите", отчете шефката на агенцията по заетостта Камелия Лозанова. Бизнесът проявява голям интерес към схемите за стажуване, отчитат от агенцията, защото след края на програмата разполагат с обучени кадри. Всяка година "М-Тел" наема младежи по стажантска програма. За 7 г. фирмата е обучила 500 души, като всеки трети остава на работа. Този месец 50 момичета и момчета от общо 2000 кандидати ще започнат стаж в компанията. В случай, че не останат на работа след края на програмата, Лозанова ги посъветва веднага да се запиша в бюрата по труда и да се възползват от възможностите, които предлага агенцията по заетостта.


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!