7 за място да учат финанси в УНСС

Публикувано на: 21.07.2012 | източник: Монитор
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

Седем се борят за едно място в специалността „Финанси, счетоводство и контрол” на УНСС. Три дни предварително бе обявено първото класиране с резерви. Резултатите са в сайта, разлепени са в сградата на университета и са изпратени чрез SMS до кандидат-студентите, пожелали това.

От 24 до 28 юли е срокът за потвърждаване или записване на класираните студенти и за потвърждаване на резервите.

Най-високите минимални балове (при максимален 30) са в поднаправление "Финанси, счетоводство и контрол" - 28,37, "Социология" - 27,41, "Администрация и управление" - 26,38, "Икономика и бизнес" - 26,00.

Най-високите минимални балове (при максимален 36) са в "Икономика с чуждоезиково обучение" - 34,63, "Право" - 33,13, "Икономика с преподаване на английски език" - 33,04, "Политически науки" - 32,48.

Най-много кандидат-студенти са посочили като първо желание "Финанси, счетоводство и контрол" - 7 за едно място, "Право" - 5 за едно място, и "Икономика и бизнес - 3 за едно място.

Второто класиране ще бъде обявено на 31 юли.

Обучението в пет специалности - "Икономика", "Международни икономически отношения", "Финанси и счетоводство", "Бизнес информатика" и „Маркетинг и стратегическо планиране" - е изцяло на английски език.

През учебната 2012/2013 г. УНСС ще приеме 3914 студенти, от които 3494 в редовна форма на обучение, 300 - в дистанционна форма на обучение в София (за първи път), и 120 - в Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково.Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!