Прием на молби за четвърто класиране в Медицинския

Публикувано на: 08.08.2012 | източник: Кросс
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

3 пълни шестици в Медицинския университет, излиза първо класиране 3 пълни шестици в Медицинския университет, излиза първо класиране.

48 пълни шестици и 435 двойки по биология в Медицинския 48 пълни шестици и 435 двойки по биология в Медицинския. За кости на главата, еукариотна клетка и еволюция пишат в Медицинския За кости на главата, еукариотна клетка и еволюция пишат в Медицинския. Без заглушители на изпита по биология в МУ Без заглушители на изпита по биология в МУ
Близо 2000 кандидати за Медицинския университет Близо 2000 кандидати за Медицинския университет.

Прием на молби за участие в четвърто класиране приемат в Медицински университет - Пловдив. Най-много свободни места има в специалността Дентална медицина, следвани от Фармация и Медицина. Некласираните, но с право на участие кандидати ще могат да се пробват от четвъртия път. Това означава, че младежи с оценка „среден 3" ще имат шанса да влязат в университета.

Документи за четвърто класиране ще се подават на 9 и 10 август в Ректората на висшето училище на бул. „В. Априлов" 15А. Оттам напомнят, че в понеделник излиза първо класиране за Медицинския колеж, съобщи Дарик. 1835 е общият брой на кандидатстващите в МУ - Пловдив през тази година, Това е с около 300 души повече в сравнение с миналата, което показва нарасналия интерес към медицинските специалности. Конкуренцията при жените е по-силна, тъй като и техният брой е по-голям.

Традиционно, най-силен интерес в магистърските програми (по първо желание) бе към специалността „медицина". Конкуренцията бе 4,5 кандидати състезаващи се за 1 място, като при жените съотношението нарастна до 5,22 кандидати за 1 място. За специалност „фармация" 3,67 кандидати спореха за 1 място, като при жените конкуренцията бе по-сериозна - 6 за 1 място. За специалността „дентална медицина" 2,77 се състезаваха за 1 място, а момичетата - 3,36 за място. При бакалавърските степени най-засилен бе интересът (по първо желание) към специалността „рехабилитатор" - 7,37 кандидата за място, при жените-за 1 място се състезаваха 8.68 кандидат-студентки.

 


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!