Прием на молби за четвърто класиране в Медицинския

Публикувано на: 08.08.2012 | източник: Кросс
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

3 пълни шестици в Медицинския университет, излиза първо класиране 3 пълни шестици в Медицинския университет, излиза първо класиране.

48 пълни шестици и 435 двойки по биология в Медицинския 48 пълни шестици и 435 двойки по биология в Медицинския. За кости на главата, еукариотна клетка и еволюция пишат в Медицинския За кости на главата, еукариотна клетка и еволюция пишат в Медицинския. Без заглушители на изпита по биология в МУ Без заглушители на изпита по биология в МУ
Близо 2000 кандидати за Медицинския университет Близо 2000 кандидати за Медицинския университет.

Прием на молби за участие в четвърто класиране приемат в Медицински университет - Пловдив. Най-много свободни места има в специалността Дентална медицина, следвани от Фармация и Медицина. Некласираните, но с право на участие кандидати ще могат да се пробват от четвъртия път. Това означава, че младежи с оценка „среден 3" ще имат шанса да влязат в университета.

Документи за четвърто класиране ще се подават на 9 и 10 август в Ректората на висшето училище на бул. „В. Априлов" 15А. Оттам напомнят, че в понеделник излиза първо класиране за Медицинския колеж, съобщи Дарик. 1835 е общият брой на кандидатстващите в МУ - Пловдив през тази година, Това е с около 300 души повече в сравнение с миналата, което показва нарасналия интерес към медицинските специалности. Конкуренцията при жените е по-силна, тъй като и техният брой е по-голям.

Традиционно, най-силен интерес в магистърските програми (по първо желание) бе към специалността „медицина". Конкуренцията бе 4,5 кандидати състезаващи се за 1 място, като при жените съотношението нарастна до 5,22 кандидати за 1 място. За специалност „фармация" 3,67 кандидати спореха за 1 място, като при жените конкуренцията бе по-сериозна - 6 за 1 място. За специалността „дентална медицина" 2,77 се състезаваха за 1 място, а момичетата - 3,36 за място. При бакалавърските степени най-засилен бе интересът (по първо желание) към специалността „рехабилитатор" - 7,37 кандидата за място, при жените-за 1 място се състезаваха 8.68 кандидат-студентки.

 


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Кандидат-студентите в СУ пишат по темите за Априлското въстание и България в навечерието на Балканската война

/Къде да уча?/ С изпит по история на България продължава първата кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2014/2015 г., съобщиха от пресцентъра на университета.

2. Единен изпит спестява поне 400 лв. на кандидат-студент

/Къде да уча?/ Общи изпити по отделните специалности ще спестят сериозни суми на семействата на кандидат-студентите, показа проверка на "24 часа".


3. Днес започва записването за матури

/Къде да уча?/ Днес започва записването за явяване на матури, съобщава Нова телевизия. Абитуриентите трябва да подадат заявления за допускане до изпит най-късно до 21 март.

4. Проф. Клисарова: Развиваме науката, образованието и бизнеса в едно

/Поглед.инфо/ Споразумението с "Уестингхаус" е една крачка, която ние правим, за да развиваме науката, образованието и бизнеса в едно, заяви образователният министър Анелия Клисарова.


5. Хомеопатията е новият хит в училище

/Къде да уча?/ Специалист по хомеопатия и фитопродукти - това е новият хит в училищата през тази година.

6. Тийнейджър се самоуби след подигравки на съученици

/Къде да уча?/ 16-годишният Станислав Станев от Горна Оряховица се е самоубил ритуално заради системен тормоз от страна на съучениците му. Това става ясно при разследването за смъртта на момчето, която потресе града на 13 януари, пише "Труд".


7. Само с шестици в елитните гимназии заради намалени паралелки

/Къде да уча?/ Отлични оценки ще трябва да изкарат тазгодишните кандидат-гимназисти, ако искат да влязат от раз в елитна гимназия в София. Затова 9922-ма седмокласници в столицата ще се състезават за 7906 места. Това съобщи шефката на столичния просветен инспекторат Ваня Кастрева, пише "Монитор".

8. Свиват приема в топгимназии

/Къде да уча?/ Две от най-добрите училища компенсират намаления брой деца в паралелките с това, че ще приемат един клас повече. Това са Втора немска и Националната финансово-стопанска гимназия.


9. Моделът за финансиране на висшето образование

/Къде да уча?/ 1. Предварителни бележки
Стратегията за развитие на висшето образование за периода 2014-2020 г. е документ, който ще наложи своя отпечатък върху развитието на системата на висшето образование. Затова бих искал в хода на обсъжданията да предложа един възможен и според мен оптимален модел за финансирането на висшето образование.

10. Клисарова: Ще има извънредни часове за отсъстващите ученици

/Къде да уча?/ Отсъстващите ученици задължително ще трябва да наваксват изпуснатия материал в часовете за консултации на учителите. Идеята е всяко дете, което е отсъствало продължителен период, да посещава отделни занятия извън учебно време, които да му помогнат да усвои пропуснатите уроци, обяви министърът на образованието проф. Анелия Клисарова, пише „Монитор.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!