Прием на молби за четвърто класиране в Медицинския

Публикувано на: 08.08.2012 | източник: Кросс
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

3 пълни шестици в Медицинския университет, излиза първо класиране 3 пълни шестици в Медицинския университет, излиза първо класиране.

48 пълни шестици и 435 двойки по биология в Медицинския 48 пълни шестици и 435 двойки по биология в Медицинския. За кости на главата, еукариотна клетка и еволюция пишат в Медицинския За кости на главата, еукариотна клетка и еволюция пишат в Медицинския. Без заглушители на изпита по биология в МУ Без заглушители на изпита по биология в МУ
Близо 2000 кандидати за Медицинския университет Близо 2000 кандидати за Медицинския университет.

Прием на молби за участие в четвърто класиране приемат в Медицински университет - Пловдив. Най-много свободни места има в специалността Дентална медицина, следвани от Фармация и Медицина. Некласираните, но с право на участие кандидати ще могат да се пробват от четвъртия път. Това означава, че младежи с оценка „среден 3" ще имат шанса да влязат в университета.

Документи за четвърто класиране ще се подават на 9 и 10 август в Ректората на висшето училище на бул. „В. Априлов" 15А. Оттам напомнят, че в понеделник излиза първо класиране за Медицинския колеж, съобщи Дарик. 1835 е общият брой на кандидатстващите в МУ - Пловдив през тази година, Това е с около 300 души повече в сравнение с миналата, което показва нарасналия интерес към медицинските специалности. Конкуренцията при жените е по-силна, тъй като и техният брой е по-голям.

Традиционно, най-силен интерес в магистърските програми (по първо желание) бе към специалността „медицина". Конкуренцията бе 4,5 кандидати състезаващи се за 1 място, като при жените съотношението нарастна до 5,22 кандидати за 1 място. За специалност „фармация" 3,67 кандидати спореха за 1 място, като при жените конкуренцията бе по-сериозна - 6 за 1 място. За специалността „дентална медицина" 2,77 се състезаваха за 1 място, а момичетата - 3,36 за място. При бакалавърските степени най-засилен бе интересът (по първо желание) към специалността „рехабилитатор" - 7,37 кандидата за място, при жените-за 1 място се състезаваха 8.68 кандидат-студентки.

 


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Първи учебен ден - 64 000 първокласници влизат в класните стаи в страната

На първия учебен ден днес се очаква около 64 000 първокласници да влязат в класните стаи в страната, като от тях в София децата в първи клас да са около 10 000.

2. Обявиха резултатите от второто класиране на кандидатите за СУ

/Къде да уча?/ Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2014/2015 година беше обявен вчера, пише dir.bg.


3. Обявяват второ класиране за гимназиите

/Къде да уча?/ Днес Министерството на образованието и науката трябва да обяви второто класиране за прием в гимназиите. Резултатите ще бъдат публикувани в интернет на сайта на министерството и на регионалните инспекторати, а до 18 ч. списъците ще бъдат разлепени в училищата.

4. Училище да се повтаря още от трети клас

/Къде да уча?/ Няма да загубим пари за наука, ако продължим свършеното дотук
Един учебник с много помагала ще премахне възможностите за корупция, казва Анелия Клисарова


5. Кандидат-студенти обявиха Левски за кръгъл сирак

/Къде да уча?/ Някои хора произлезли от Адам и Ева, а други - от маймуните, това е бисер от мераклите за вишисти

6. Зрелостниците от Кърджали с най-висок резултат на матурите

/Къде да уча?/ София. Зрелостниците от Кърджали, Смолян и Благоевград имат най-висок среден резултат на тазгодишните матури. Това стана ясно Министерството на образованието, в което днес бяха оповестени резултатите от държавните зрелостни изпити 2014 г.


7. Днес е изпитът по български език и литература в СУ

/Къде да уча?/ Кандидатстудентският изпит по български език и литература от редовната сесия в Софийския университет "Св. Климент Охридски" започва днес в 9.00 часа, съобщи пресцентърът на висшето училище.

8. Фалшив сайт пуска неверни оценки от матурите

/Къде да уча?/ Разпространяваната в момента информация, че на сайт са публикувани резултатите от държавните зрелостни изпити е невярна, а въпросната интернет страница няма нищо общо с Министерството на образованието и науката.


9. Спират бизнеса с учебниците

/Къде да уча?/ Спестените пари ще отидат за ремонт на школата

10. Училищата обявяват прием на деца в първи клас

/Къде да уча?/ Днес училищата ще обявяват приема на първокласници за учебната 2014/2015 година. Документите се подаваха от януари месец, а крайният срок бе 30 май.

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!