Прием на молби за четвърто класиране в Медицинския

Публикувано на: 08.08.2012 | източник: Кросс
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

3 пълни шестици в Медицинския университет, излиза първо класиране 3 пълни шестици в Медицинския университет, излиза първо класиране.

48 пълни шестици и 435 двойки по биология в Медицинския 48 пълни шестици и 435 двойки по биология в Медицинския. За кости на главата, еукариотна клетка и еволюция пишат в Медицинския За кости на главата, еукариотна клетка и еволюция пишат в Медицинския. Без заглушители на изпита по биология в МУ Без заглушители на изпита по биология в МУ
Близо 2000 кандидати за Медицинския университет Близо 2000 кандидати за Медицинския университет.

Прием на молби за участие в четвърто класиране приемат в Медицински университет - Пловдив. Най-много свободни места има в специалността Дентална медицина, следвани от Фармация и Медицина. Некласираните, но с право на участие кандидати ще могат да се пробват от четвъртия път. Това означава, че младежи с оценка „среден 3" ще имат шанса да влязат в университета.

Документи за четвърто класиране ще се подават на 9 и 10 август в Ректората на висшето училище на бул. „В. Априлов" 15А. Оттам напомнят, че в понеделник излиза първо класиране за Медицинския колеж, съобщи Дарик. 1835 е общият брой на кандидатстващите в МУ - Пловдив през тази година, Това е с около 300 души повече в сравнение с миналата, което показва нарасналия интерес към медицинските специалности. Конкуренцията при жените е по-силна, тъй като и техният брой е по-голям.

Традиционно, най-силен интерес в магистърските програми (по първо желание) бе към специалността „медицина". Конкуренцията бе 4,5 кандидати състезаващи се за 1 място, като при жените съотношението нарастна до 5,22 кандидати за 1 място. За специалност „фармация" 3,67 кандидати спореха за 1 място, като при жените конкуренцията бе по-сериозна - 6 за 1 място. За специалността „дентална медицина" 2,77 се състезаваха за 1 място, а момичетата - 3,36 за място. При бакалавърските степени най-засилен бе интересът (по първо желание) към специалността „рехабилитатор" - 7,37 кандидата за място, при жените-за 1 място се състезаваха 8.68 кандидат-студентки.

 


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".

2. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com


3. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

4. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com


5. Германия иска стаж от кандидат-студенти

/Къде да уча?/ Вече стана традиция около 1/10 от всеки випуск абитуриенти да отива да учи в чужбина. В последните години се очертават и някои любопитни тенденции при кандидатстването, които карат и чуждите университети да променят изискванията към нас.

6. Отварят зъболекарски кабинети в благоевградски училища

/Къде да уча?/ Две училища в Благоевград ще да дадат под наем свои свободни помещения на стоматолози. Предложенията на директорите на Единадесето основно училище „Христо Ботев" и на Осмо СОУ „Арсени Костенцев" бяха одобрени на сесия на общинския съвет днес. За целта ще се проведе публичен търг за отдаване под наем на части от училищните сгради, които са публична общинска собственост, пише "Стандарт".


7. Коригират грешките в скандалния учебник по история за 3 клас

Проф. Радева, която е автор на учебника "Човекът и обществото" се ангажира, че ще коригира фактологическите грешки, които има в него.

8. 2000 нови студенти ще учат в Русенския университет

Русенският университет откри учебната 2014/2015 година с повече от 2000 нови студенти, като 33-ма от тях са приети с пълно отличие. Това съобщиха от висшето училище в крайдунавския град.


9. НГДЕК никога няма да се върне в ремонтираната сграда на "Баба"

В началото на учебната година една от най-елитните гимназии в България НГДЕК не успя да стартира учебния процес, поради недовършени ремонтни дейности. Експерт от РЗИ установи, че условията на 4-я етаж в сградата на 13-то ОУ не са приемливи и издаде предписания.

10. Първи учебен ден - 64 000 първокласници влизат в класните стаи в страната

На първия учебен ден днес се очаква около 64 000 първокласници да влязат в класните стаи в страната, като от тях в София децата в първи клас да са около 10 000.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!