Софийският университет търси още 600 студенти

Публикувано на: 10.09.2012 | източник: Сега | автор: Ванина Стоянова
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

От днес започва допълнителният прием на документи на желаещи да учат в Софийския университет, съобщиха от висшето училище. В рамките на тази кампания са обявени около 450 свободни места по т.нар. държавна поръчка за филологии, природни науки, икономика, стопанско управление, теология, история и изобразително изкуство.

В рамките на допълнителната кампания ще бъдат приети и 129 студенти за платено обучение. Желаещите да учат психология, която става по-желана и от правото, ще се състезават за 10 места в редовно обучение. Извън държавната поръчка от 300 места за редовни и 80 за задочни студенти по право, за платено обучение ще бъдат приети още 50 младежи в редовно и 15 в задочно обучение. Платен прием се отваря и за международни отношения, туризъм, европеистика, политология и медицинска рехабилитация и ерготерапия. Кандидатите за платено обучение обаче трябва да знаят, че не могат да участват в класирането, ако не са положили успешно изпитите от тазгодишната кампания. Освен това, след като бъдат приети, те няма да могат да се прехвърлят в друга специалност или да променят формата си на обучение от редовно в задочно и обратното.

Крайният срок за подаване на документите е 14 септември. Подават се заявление по образец, копие от дипломата за средно образование и квитанция за платена такса в размер на 30 лв. На 17 септември ще се проведат допълнителни изпити по теология и физика. Класирането ще бъде обявено на 24 септември, а щастливците могат да се запишат на 25 и 26 септември.


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!