1 570 кандидат-студенти се явяват на първата изпитна сесия във ВТУ

Публикувано на: 11.04.2013 | източник: Кросс
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

1570 кандидат-студенти са подали документи за участие в първата изпитна сесия във Великотърновския университет.

Първите предварителни изпити ще бъдат в събота и неделя (13 и 14 април), останалите са насрочени за следващия уикенд - 20 и 21 април.
И тази година най-много са желаещите да се явят на теста по български език - 920 души. Той ще се проведе тази събота от 9,00 ч. За следващия ден от 9,00 ч. са насрочени кандидат-студентските изпити по български език и литература, история на България - тема, английски език, математика, тест по информатика и информационни технологии, физическо възпитание и музика.
Тестът по история на България, за който са се записали 358 души, ще бъде на 20 април. На същата дата, но от 8,00 часа, ще се проведат изпитите на бъдещите художници по живопис, графика, стенопис, скулптура и графичен дизайн. На 21 април ще се състоят тестът по география на България и изпитите по богословие и рисуване.
Писмените конкурсни изпити са анонимни и продължават четири часа. 11 кандидат-студенти имат рожден ден по време на изпитната сесия. Те ще получат специална картичка като подарък от ректора и луксозен календар-история на Великотърновския университет по случай неговата 50-годишнина.
Кандидат-студентите, явили се на конкурсните изпити от първата изпитна сесия (април), могат да се явят и на втората изпитна сесия през юли. Резултатите от предварителните изпити участват в балообразуването и важат за крайното класиране. В балообразуването се взима по-високата оценка от съответния изпит, независимо дали е от първата или втората изпитна сесия. В балообразуването могат да участват оценките, получени от кандидат-студентите, явили се само на първата изпитна сесия или само на втората изпитна сесия. Кандидат-студентите задължително трябва да подадат документи за кандидатстване от 18 юни до 3 юли 2013г., за да могат да участват в крайното класиране, независимо на коя изпитна сесия са се явили.


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!