Кандидат-студенти обявиха Левски за кръгъл сирак

Публикувано на: 16.06.2014 | източник: ПИК
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

/Къде да уча?/ Някои хора произлезли от Адам и Ева, а други - от маймуните, това е бисер от мераклите за вишисти

 „Левски е роден и израсъл без майка и без баща” и „Някои хора са произлезли от Адам и Ева, а други – от маймуните”. Това са малка част от тазгодишните бисери, сътворени от кандидат-студенти по време на най-масовия предварителен изпит по български език в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Те лъснали на последната задача, при която изтеглената тема била „Няма значение откъде тръгваш, ако знаеш къде отиваш”, а авторите им се сдобили директно със заслужени двойки. Условието към абитуриентите било да напишат около 2-3 страници свободен текст, пише в. "Монитор".

Повечето от кандидат-студентите разбрали правилно темата, като дори се опитвали да използват изучаваната в училище литература. Някои от желаещите да учат висше обаче се провалили с гръм и трясък, демонстрирайки както липса на елементарна обща култура, така и повърхностни разсъждения. Явен пример за това е шокиращото умозаключение, направено от кандидат-студент, че „Все по-малко хора вече са мотивирани за духовен израстък”. Друг от младежите написал, че „Човек без цел е като книга без букви – празен отвътре”, а трети решил да разсъждава върху мечтите на героинята си, описвайки я по следния начин: „Нейните мечти били безкрайно дълги”.

Други стигнали до философски висоти с бисерите: „Животът е една игра, от която никога не излизаш жив” и „Човек се намира в непрекъсната борба с околностите” Техен колега пък написал: „Когато мисловният перипет е пречупен, всичко остава на заден план”. Друг абитуриент измъдрил дори определение за това що е мечта: „Мечтите могат да бъдат два вида: колосани и прагматични”. Имало и някои, които се опитали да докажат тезата си с факти от историята на България: „Ивайло е бил един обикновен скотовъд”. Левски също присъствал в разсъжденията на част от младежите, които смело го цитирали, но погрешно: „Героите са станали такива, защото са казали: „Ако губя нещо от мен, губя само себе си”. Част от завършилите гимназия вмъкнали в темата си по български език оригиналното „Всички ние имаме сърце, глава и някои други органи”. Друг от кандидат-студентите е съвсем прям с гениалното си умозаключение, че „Пример за темата е, когато човек отива до тоалетната. Тогава наистина няма значение откъде идва, важното е къде отива и да отива бързо, че иначе - лошо!”.

 


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!