Софийски университет - Такси

Публикувано на: 12.07.2007 | източник: СУ
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

Такси за участие в кандидатстудентски изпити:

1. Кандидат-студентите да заплащат такса в размер на 20 лв. за всеки изпит.
2. Лауреати и първенци на международни и национални олимпиади; участници в национални състезания, желаещи да ползват оценка, заплащат такса за кандидатстване в размер на 20 лв. и подават документи в зала 241, северно крилона Ректората, II етаж.
3. Кандидат-студенти, желаещи да ползват оценка, получена на предварителната кампания и заявили, че няма да се явят на изпити от редовната кампания, заплащат такса в размер на 20 лв. Тези кандидати подават документи и заплащат такса в зали 243,255 и 256 на Ректората, северно крило II етаж.
4. Кандидатстващите по реда на чл. 26, ал. 1, 2, 3 и 4 от Правилника за приемане на студенти в Софийския университет „Св. Климент Охридски” за учебната 2007/2008 година заплащат такса в размер на 20 лв. при условие, че няма да се явяват на кандидатстудентски изпити. Тези кандидати подават документи и заплащат такса в зала 241, северно крило на Ректората, II етаж.
5. Внесената такса за кандидатстване не се възстановява.
6. От такса за кандидатстване се освобождават: кръгли сираци (до 25-годишна възраст); инвалиди с трайни увреждания и намалена работоспособност 70 и над 70 на сто; военноинвалиди; лица, пребивавали до пълнолетието си в домове за отглеждане и възпитание на деца от системата на МОН; и майки с три и повече деца. Всеки конкретен случай се удостоверява със съответните документи.
7. Таксата за кандидатстудентските изпити може да бъде внесена и по банков път в банков клон на всяка търговска банка (без БНБ) по банковата сметка на СУ „Св. Климент Охридски”:

БНБ – ЦУ
IBAN: BG52 BNBG9661 3100 1743 01
Банка: БНБ; BIC CODE: BNBGBGSD
Титуляр: СУ „Св. Климент Охридски”
Задължено лице (вносител): трите имена на кандидат-студента

Така обявените такси са въз основа на ЗАПОВЕД  № РД19-582 / 20-06-2007 г. на Ректора на СУ и чл. 1 и чл. 5 от Постановление № 127 от 02.06.2007 г. на Министерския съвет и Правилника за приемане на студенти в СУ за учебната 2007/2008 г.

 

 

Прием на студенти:

 


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Първи учебен ден - 64 000 първокласници влизат в класните стаи в страната

На първия учебен ден днес се очаква около 64 000 първокласници да влязат в класните стаи в страната, като от тях в София децата в първи клас да са около 10 000.

2. Обявиха резултатите от второто класиране на кандидатите за СУ

/Къде да уча?/ Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2014/2015 година беше обявен вчера, пише dir.bg.


3. Обявяват второ класиране за гимназиите

/Къде да уча?/ Днес Министерството на образованието и науката трябва да обяви второто класиране за прием в гимназиите. Резултатите ще бъдат публикувани в интернет на сайта на министерството и на регионалните инспекторати, а до 18 ч. списъците ще бъдат разлепени в училищата.

4. Училище да се повтаря още от трети клас

/Къде да уча?/ Няма да загубим пари за наука, ако продължим свършеното дотук
Един учебник с много помагала ще премахне възможностите за корупция, казва Анелия Клисарова


5. Кандидат-студенти обявиха Левски за кръгъл сирак

/Къде да уча?/ Някои хора произлезли от Адам и Ева, а други - от маймуните, това е бисер от мераклите за вишисти

6. Зрелостниците от Кърджали с най-висок резултат на матурите

/Къде да уча?/ София. Зрелостниците от Кърджали, Смолян и Благоевград имат най-висок среден резултат на тазгодишните матури. Това стана ясно Министерството на образованието, в което днес бяха оповестени резултатите от държавните зрелостни изпити 2014 г.


7. Днес е изпитът по български език и литература в СУ

/Къде да уча?/ Кандидатстудентският изпит по български език и литература от редовната сесия в Софийския университет "Св. Климент Охридски" започва днес в 9.00 часа, съобщи пресцентърът на висшето училище.

8. Фалшив сайт пуска неверни оценки от матурите

/Къде да уча?/ Разпространяваната в момента информация, че на сайт са публикувани резултатите от държавните зрелостни изпити е невярна, а въпросната интернет страница няма нищо общо с Министерството на образованието и науката.


9. Спират бизнеса с учебниците

/Къде да уча?/ Спестените пари ще отидат за ремонт на школата

10. Училищата обявяват прием на деца в първи клас

/Къде да уча?/ Днес училищата ще обявяват приема на първокласници за учебната 2014/2015 година. Документите се подаваха от януари месец, а крайният срок бе 30 май.

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!