Софийски университет - Такси

Публикувано на: 12.07.2007 | източник: СУ
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

Такси за участие в кандидатстудентски изпити:

1. Кандидат-студентите да заплащат такса в размер на 20 лв. за всеки изпит.
2. Лауреати и първенци на международни и национални олимпиади; участници в национални състезания, желаещи да ползват оценка, заплащат такса за кандидатстване в размер на 20 лв. и подават документи в зала 241, северно крилона Ректората, II етаж.
3. Кандидат-студенти, желаещи да ползват оценка, получена на предварителната кампания и заявили, че няма да се явят на изпити от редовната кампания, заплащат такса в размер на 20 лв. Тези кандидати подават документи и заплащат такса в зали 243,255 и 256 на Ректората, северно крило II етаж.
4. Кандидатстващите по реда на чл. 26, ал. 1, 2, 3 и 4 от Правилника за приемане на студенти в Софийския университет „Св. Климент Охридски” за учебната 2007/2008 година заплащат такса в размер на 20 лв. при условие, че няма да се явяват на кандидатстудентски изпити. Тези кандидати подават документи и заплащат такса в зала 241, северно крило на Ректората, II етаж.
5. Внесената такса за кандидатстване не се възстановява.
6. От такса за кандидатстване се освобождават: кръгли сираци (до 25-годишна възраст); инвалиди с трайни увреждания и намалена работоспособност 70 и над 70 на сто; военноинвалиди; лица, пребивавали до пълнолетието си в домове за отглеждане и възпитание на деца от системата на МОН; и майки с три и повече деца. Всеки конкретен случай се удостоверява със съответните документи.
7. Таксата за кандидатстудентските изпити може да бъде внесена и по банков път в банков клон на всяка търговска банка (без БНБ) по банковата сметка на СУ „Св. Климент Охридски”:

БНБ – ЦУ
IBAN: BG52 BNBG9661 3100 1743 01
Банка: БНБ; BIC CODE: BNBGBGSD
Титуляр: СУ „Св. Климент Охридски”
Задължено лице (вносител): трите имена на кандидат-студента

Така обявените такси са въз основа на ЗАПОВЕД  № РД19-582 / 20-06-2007 г. на Ректора на СУ и чл. 1 и чл. 5 от Постановление № 127 от 02.06.2007 г. на Министерския съвет и Правилника за приемане на студенти в СУ за учебната 2007/2008 г.

 

 

Прием на студенти:

 


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!