Над 1000 са свободните места в елитните гимназии в София

Публикувано на: 10.07.2012 | източник: Сега | автор: Ванина Стоянова
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

1014 места в столичните гимназии с прием след VII клас остават свободни за третото класиране. От тях 930 бройки са в училища без квоти, 30 са местата за момичета и 54 за момчета. Разпределението на незаетите бройки е публикувано на сайта на регионалния инспекторат в София-град - http://www.rio-sofia-grad.com.

Въпреки конкуренцията и по-високите минимални балове на трето класиране има единични бройки за някои от елитните училища. В Софийската математическа гимназия например има пет места за природо-математическа паралелка с английски език. Две момчета ще бъдат приети в паралелка с испански и английски в 164-та Испанска гимназия, едно е мястото за момичета в клас с интензивно изучаване на испански и френски, а по едно място за момче и момиче има в паралелка с испански и португалски език. По едно момче има шанс за трето класиране в паралелка с английски и испански в Първа английска и в паралелка с английски и френски език.

В 9-а Френска гимназия по едно място за момиче в класовете с френски, английски и български език и с френски, английски и математика. Шанс за класиране в паралелка изучаване на френски, испански и български език има само едно момиче. Две са свободните за момчета за паралелката с френски, немски и български език и едно място е останало незаето за клас с изучаване на френски, испански и математика. По едно момче и момиче ще бъдат класирани в паралелка с френски, испански и химия. В най-желаната гимназия - Втора английска, има 5 свободни места за момчета и само едно за момичета.

На 10 и 11 юли се подават заявленията за участие в третото класиране. За него учениците могат наново да подредят желанията си. Третото класиране е шанс за 230 деца, които останаха извън класирането след втория етап. Сега те могат да заявят нови желания в зависимост от свободните места и получените оценки на изпитите. Приетите на трето класиране ще бъдат обявени до 13 юли.


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!