Немската ЕГ първа по бал, Испанската най-желана

Публикувано на: 12.07.2008 | източник: в-к Монитор
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

91-ва немска езикова гимназия отново е на първо място сред столичните средни училища с минимален бал за прием 32,428. Това показват резултатите от първото класиране за гимназиите, публикувани на сайта на Регионалния инспекторат по образование в столицата на адрес http://rio-sofia-grad.com.

Втора по бал е Първа английска езикова гимназия с минимални резултати 31,714. Следва 164-та испанска гимназия с минимален бал 31,106, но за нея има най-много подадени заявления за записване и в класацията на желанията тя води пред Първа АЕГ и 91 НЕГ. 73 СОУ е четвърто в класирането по бал с 30,536 точки. Френската гимназия е пета с 30,178, а след нея е Софийската математическа гимназия с 30,159.
Всеки ученик може да види в кое училище е приет на интернет адрес: http://www.kadedaucha.com/?id=10006. Информацията се предоставя автоматично след попълване на ЕГН и входящ номер.
Общо 28 266 ученици кандидатстваха тази година в елитните гимназии. От Министерството на образованието и науката изчислиха, че местата за прием са повече от броя на кандидатите с 5321.
"37 паралелки в София ще бъдат закрити след първия етап на класирането за гимназиите заради недостатъчен брой кандидати." Това съобщи началникът на Столичния инспекторат Ваня Кастрева. Тя обясни, че освен в сайтовете на образователното министерство и на столичния инспекторат учениците ще могат да научат класирането и от списъците, които ще бъдат изнесени в училищата гнезда.
"С най-добри резултати във Варна е специалността "Информатика и английски език" в Математическа гимназия с бал 32,5, следвана от английските паралелки в Първа ЕГ с минилен бал 31,9 и в Пета ЕГ с резултати от изпитите 31,1." Това съобщи за "Монитор" началникът на инспектората в морската столица Николинка Даскалова. Във Варна ще бъде закрита само една паралелка по специалността "Хореография". На изпитите тази година варненските ученици са с най-добри средни резултати по математика в страната и заедно със София са на второ място след учениците в Търговище на изпитите по български език.
Крах на френския език отбеляза кампанията по прием на ученици след 7 клас в училищата на Шумен, стана ясно вчера. Шефът на регионалния инспекторат на МОН доц. Добромир Добрев обяви, че пет шуменски училища няма да могат да сформират паралелки, тъй като няма достатъчен брой мераклии за тях. Подобна прогноза имаше още в началото на кампанията, когато се разбра, че кандидатите са малко и няма дори по 1 кандидат за 1 място. Вместо 24 професионални и профилирани паралелки в 9 училища в цялата област ще бъдат сформирани едва 19.


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Първи учебен ден - 64 000 първокласници влизат в класните стаи в страната

На първия учебен ден днес се очаква около 64 000 първокласници да влязат в класните стаи в страната, като от тях в София децата в първи клас да са около 10 000.

2. Обявиха резултатите от второто класиране на кандидатите за СУ

/Къде да уча?/ Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2014/2015 година беше обявен вчера, пише dir.bg.


3. Обявяват второ класиране за гимназиите

/Къде да уча?/ Днес Министерството на образованието и науката трябва да обяви второто класиране за прием в гимназиите. Резултатите ще бъдат публикувани в интернет на сайта на министерството и на регионалните инспекторати, а до 18 ч. списъците ще бъдат разлепени в училищата.

4. Училище да се повтаря още от трети клас

/Къде да уча?/ Няма да загубим пари за наука, ако продължим свършеното дотук
Един учебник с много помагала ще премахне възможностите за корупция, казва Анелия Клисарова


5. Кандидат-студенти обявиха Левски за кръгъл сирак

/Къде да уча?/ Някои хора произлезли от Адам и Ева, а други - от маймуните, това е бисер от мераклите за вишисти

6. Зрелостниците от Кърджали с най-висок резултат на матурите

/Къде да уча?/ София. Зрелостниците от Кърджали, Смолян и Благоевград имат най-висок среден резултат на тазгодишните матури. Това стана ясно Министерството на образованието, в което днес бяха оповестени резултатите от държавните зрелостни изпити 2014 г.


7. Днес е изпитът по български език и литература в СУ

/Къде да уча?/ Кандидатстудентският изпит по български език и литература от редовната сесия в Софийския университет "Св. Климент Охридски" започва днес в 9.00 часа, съобщи пресцентърът на висшето училище.

8. Фалшив сайт пуска неверни оценки от матурите

/Къде да уча?/ Разпространяваната в момента информация, че на сайт са публикувани резултатите от държавните зрелостни изпити е невярна, а въпросната интернет страница няма нищо общо с Министерството на образованието и науката.


9. Спират бизнеса с учебниците

/Къде да уча?/ Спестените пари ще отидат за ремонт на школата

10. Училищата обявяват прием на деца в първи клас

/Къде да уча?/ Днес училищата ще обявяват приема на първокласници за учебната 2014/2015 година. Документите се подаваха от януари месец, а крайният срок бе 30 май.

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!