Немската ЕГ първа по бал, Испанската най-желана

Публикувано на: 12.07.2008 | източник: в-к Монитор
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

91-ва немска езикова гимназия отново е на първо място сред столичните средни училища с минимален бал за прием 32,428. Това показват резултатите от първото класиране за гимназиите, публикувани на сайта на Регионалния инспекторат по образование в столицата на адрес http://rio-sofia-grad.com.

Втора по бал е Първа английска езикова гимназия с минимални резултати 31,714. Следва 164-та испанска гимназия с минимален бал 31,106, но за нея има най-много подадени заявления за записване и в класацията на желанията тя води пред Първа АЕГ и 91 НЕГ. 73 СОУ е четвърто в класирането по бал с 30,536 точки. Френската гимназия е пета с 30,178, а след нея е Софийската математическа гимназия с 30,159.
Всеки ученик може да види в кое училище е приет на интернет адрес: http://www.kadedaucha.com/?id=10006. Информацията се предоставя автоматично след попълване на ЕГН и входящ номер.
Общо 28 266 ученици кандидатстваха тази година в елитните гимназии. От Министерството на образованието и науката изчислиха, че местата за прием са повече от броя на кандидатите с 5321.
"37 паралелки в София ще бъдат закрити след първия етап на класирането за гимназиите заради недостатъчен брой кандидати." Това съобщи началникът на Столичния инспекторат Ваня Кастрева. Тя обясни, че освен в сайтовете на образователното министерство и на столичния инспекторат учениците ще могат да научат класирането и от списъците, които ще бъдат изнесени в училищата гнезда.
"С най-добри резултати във Варна е специалността "Информатика и английски език" в Математическа гимназия с бал 32,5, следвана от английските паралелки в Първа ЕГ с минилен бал 31,9 и в Пета ЕГ с резултати от изпитите 31,1." Това съобщи за "Монитор" началникът на инспектората в морската столица Николинка Даскалова. Във Варна ще бъде закрита само една паралелка по специалността "Хореография". На изпитите тази година варненските ученици са с най-добри средни резултати по математика в страната и заедно със София са на второ място след учениците в Търговище на изпитите по български език.
Крах на френския език отбеляза кампанията по прием на ученици след 7 клас в училищата на Шумен, стана ясно вчера. Шефът на регионалния инспекторат на МОН доц. Добромир Добрев обяви, че пет шуменски училища няма да могат да сформират паралелки, тъй като няма достатъчен брой мераклии за тях. Подобна прогноза имаше още в началото на кампанията, когато се разбра, че кандидатите са малко и няма дори по 1 кандидат за 1 място. Вместо 24 професионални и профилирани паралелки в 9 училища в цялата област ще бъдат сформирани едва 19.


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".

2. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com


3. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

4. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com


5. Германия иска стаж от кандидат-студенти

/Къде да уча?/ Вече стана традиция около 1/10 от всеки випуск абитуриенти да отива да учи в чужбина. В последните години се очертават и някои любопитни тенденции при кандидатстването, които карат и чуждите университети да променят изискванията към нас.

6. Отварят зъболекарски кабинети в благоевградски училища

/Къде да уча?/ Две училища в Благоевград ще да дадат под наем свои свободни помещения на стоматолози. Предложенията на директорите на Единадесето основно училище „Христо Ботев" и на Осмо СОУ „Арсени Костенцев" бяха одобрени на сесия на общинския съвет днес. За целта ще се проведе публичен търг за отдаване под наем на части от училищните сгради, които са публична общинска собственост, пише "Стандарт".


7. Коригират грешките в скандалния учебник по история за 3 клас

Проф. Радева, която е автор на учебника "Човекът и обществото" се ангажира, че ще коригира фактологическите грешки, които има в него.

8. 2000 нови студенти ще учат в Русенския университет

Русенският университет откри учебната 2014/2015 година с повече от 2000 нови студенти, като 33-ма от тях са приети с пълно отличие. Това съобщиха от висшето училище в крайдунавския град.


9. НГДЕК никога няма да се върне в ремонтираната сграда на "Баба"

В началото на учебната година една от най-елитните гимназии в България НГДЕК не успя да стартира учебния процес, поради недовършени ремонтни дейности. Експерт от РЗИ установи, че условията на 4-я етаж в сградата на 13-то ОУ не са приемливи и издаде предписания.

10. Първи учебен ден - 64 000 първокласници влизат в класните стаи в страната

На първия учебен ден днес се очаква около 64 000 първокласници да влязат в класните стаи в страната, като от тях в София децата в първи клас да са около 10 000.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!