Четвърто класиране в елитните гимназии

Публикувано на: 21.07.2010 | източник: Монитор
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

Традиционните три класирания за кандидатстване след 7 клас не бяха достатъчни за запълването на местата дори и в елитните гимназии в столицата и затова ще се проведе допълнителен четвърти етап.

Това сочат обобщените резултати на РИО-София за незаетите до последно места в паралелките.

3 нови попълнения чака Софийската математическа гимназия (СМГ), един от тазгодишните първенци по рейтинг сред столичните школа. Традиционно желаната Първа английска гимназия пази място само за едно момиче, за да запълни докрай паралелката с английски и руски. Също един късметлия за записване в последния момент очакват Финансово-стопанската гимназия и Испанската гимназия.

Петима ученици все още имат шанс да се впишат в редиците на Втора английска гимназия „Томас Джеферсън", а три са вакантните места във Френската.

В някои столични училища паралелките са наполовина празни след последното трето централизирано класиране. 15 души липсват за формиране на паралелката по възобновяеми енергийни източници в гимназията по механоелектротехника „Н.Й. Вапцаров". Също толкова деца не достигат за запълване на квотите в чуждоезиковата гимназия „Свети Методий".

Желаещите да хванат последния влак за влизане в гимназия след 7 клас трябва да побързат и да подадат молба до директора на избраното школо. Попълването на незаетите места и записването на класираните кандидати се извършва до 29 юли по график, определен от ръководството на всяко училище, сочат правилата на РИО-София.Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Първи учебен ден - 64 000 първокласници влизат в класните стаи в страната

На първия учебен ден днес се очаква около 64 000 първокласници да влязат в класните стаи в страната, като от тях в София децата в първи клас да са около 10 000.

2. Обявиха резултатите от второто класиране на кандидатите за СУ

/Къде да уча?/ Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2014/2015 година беше обявен вчера, пише dir.bg.


3. Обявяват второ класиране за гимназиите

/Къде да уча?/ Днес Министерството на образованието и науката трябва да обяви второто класиране за прием в гимназиите. Резултатите ще бъдат публикувани в интернет на сайта на министерството и на регионалните инспекторати, а до 18 ч. списъците ще бъдат разлепени в училищата.

4. Училище да се повтаря още от трети клас

/Къде да уча?/ Няма да загубим пари за наука, ако продължим свършеното дотук
Един учебник с много помагала ще премахне възможностите за корупция, казва Анелия Клисарова


5. Кандидат-студенти обявиха Левски за кръгъл сирак

/Къде да уча?/ Някои хора произлезли от Адам и Ева, а други - от маймуните, това е бисер от мераклите за вишисти

6. Зрелостниците от Кърджали с най-висок резултат на матурите

/Къде да уча?/ София. Зрелостниците от Кърджали, Смолян и Благоевград имат най-висок среден резултат на тазгодишните матури. Това стана ясно Министерството на образованието, в което днес бяха оповестени резултатите от държавните зрелостни изпити 2014 г.


7. Днес е изпитът по български език и литература в СУ

/Къде да уча?/ Кандидатстудентският изпит по български език и литература от редовната сесия в Софийския университет "Св. Климент Охридски" започва днес в 9.00 часа, съобщи пресцентърът на висшето училище.

8. Фалшив сайт пуска неверни оценки от матурите

/Къде да уча?/ Разпространяваната в момента информация, че на сайт са публикувани резултатите от държавните зрелостни изпити е невярна, а въпросната интернет страница няма нищо общо с Министерството на образованието и науката.


9. Спират бизнеса с учебниците

/Къде да уча?/ Спестените пари ще отидат за ремонт на школата

10. Училищата обявяват прием на деца в първи клас

/Къде да уча?/ Днес училищата ще обявяват приема на първокласници за учебната 2014/2015 година. Документите се подаваха от януари месец, а крайният срок бе 30 май.

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!