Четвърто класиране в елитните гимназии

Публикувано на: 21.07.2010 | източник: Монитор
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

Традиционните три класирания за кандидатстване след 7 клас не бяха достатъчни за запълването на местата дори и в елитните гимназии в столицата и затова ще се проведе допълнителен четвърти етап.

Това сочат обобщените резултати на РИО-София за незаетите до последно места в паралелките.

3 нови попълнения чака Софийската математическа гимназия (СМГ), един от тазгодишните първенци по рейтинг сред столичните школа. Традиционно желаната Първа английска гимназия пази място само за едно момиче, за да запълни докрай паралелката с английски и руски. Също един късметлия за записване в последния момент очакват Финансово-стопанската гимназия и Испанската гимназия.

Петима ученици все още имат шанс да се впишат в редиците на Втора английска гимназия „Томас Джеферсън", а три са вакантните места във Френската.

В някои столични училища паралелките са наполовина празни след последното трето централизирано класиране. 15 души липсват за формиране на паралелката по възобновяеми енергийни източници в гимназията по механоелектротехника „Н.Й. Вапцаров". Също толкова деца не достигат за запълване на квотите в чуждоезиковата гимназия „Свети Методий".

Желаещите да хванат последния влак за влизане в гимназия след 7 клас трябва да побързат и да подадат молба до директора на избраното школо. Попълването на незаетите места и записването на класираните кандидати се извършва до 29 юли по график, определен от ръководството на всяко училище, сочат правилата на РИО-София.Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".

2. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com


3. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

4. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com


5. Германия иска стаж от кандидат-студенти

/Къде да уча?/ Вече стана традиция около 1/10 от всеки випуск абитуриенти да отива да учи в чужбина. В последните години се очертават и някои любопитни тенденции при кандидатстването, които карат и чуждите университети да променят изискванията към нас.

6. Отварят зъболекарски кабинети в благоевградски училища

/Къде да уча?/ Две училища в Благоевград ще да дадат под наем свои свободни помещения на стоматолози. Предложенията на директорите на Единадесето основно училище „Христо Ботев" и на Осмо СОУ „Арсени Костенцев" бяха одобрени на сесия на общинския съвет днес. За целта ще се проведе публичен търг за отдаване под наем на части от училищните сгради, които са публична общинска собственост, пише "Стандарт".


7. Коригират грешките в скандалния учебник по история за 3 клас

Проф. Радева, която е автор на учебника "Човекът и обществото" се ангажира, че ще коригира фактологическите грешки, които има в него.

8. 2000 нови студенти ще учат в Русенския университет

Русенският университет откри учебната 2014/2015 година с повече от 2000 нови студенти, като 33-ма от тях са приети с пълно отличие. Това съобщиха от висшето училище в крайдунавския град.


9. НГДЕК никога няма да се върне в ремонтираната сграда на "Баба"

В началото на учебната година една от най-елитните гимназии в България НГДЕК не успя да стартира учебния процес, поради недовършени ремонтни дейности. Експерт от РЗИ установи, че условията на 4-я етаж в сградата на 13-то ОУ не са приемливи и издаде предписания.

10. Първи учебен ден - 64 000 първокласници влизат в класните стаи в страната

На първия учебен ден днес се очаква около 64 000 първокласници да влязат в класните стаи в страната, като от тях в София децата в първи клас да са около 10 000.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!