Издателство "Обсидиан"

Описание:

ОБСИДИАН ООД е частно издателство, създадено през юни 1992 г., от Димитрина Кондева и Кристин Василева. Сред най-популярните ни автори са Паулу Коелю, Джон Гришам, Дейвид Балдачи, Лий Чайлд. От големите романисти на XX век са представени Том Улф, Джон Ървинг, Пат Конрой, Маргарет Атууд, Джейн Смайли, Джулиан Барнс, Мариан Фредриксон, Джон льо Каре, Хавиер Мариас и др. В поредицата, включваща класическа поезия и проза, можете да прочетете произведения на Уилям Шекспир, Кристофър Марлоу, Джон Дън, Танидзаки и др. През последните години ОБСИДИАН издаде и съвременна българска литература - творбите на Емилия Дворянова "Пасион или смъртта на Алиса / La Velatа" и "Земните градини на Богородица", както и разкази на Кристин Димитрова и Катя Атанасова. ОБСИДИАН издава политологическа и социологическа литература. Сред най-известните в тази поредица са трудовете на Франсис Фукуяма, Збигнев Бжежински, Самюъл Хънтингтън, Пол Кенеди, Алвин и Хайди Тофлър, Ърнест Гелнер, Ерик Хобсбом, Улрих Бек, Джон Ролс, Томас Фрийдман и др. Друга поредица на издателството е с икономическа насоченост. Тя цели образоването и поощряването на бизнес инициативността у българския читател. В поредицата са включени книги като "Какво знаят богатите и защо го пазят в тайна", "Създайте сами бъдещето си", "Правилата на живота", "Изкуството на войната за работещата жена", "Правило No.1".

брой посещения: 6676 от 04.12.2008

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!