"Вестникарска група България"

Описание:

Нейни клиенти са издателствата "Медиа Холдинг", "168 часа", "Издателство за списания Медиа", "Медиа Партнер", "Пресгрупа Утро", "Български фермер" и Книгоиздателска къща "Труд". Създадена в началото на 1997 г., ВГБ пренася в България вече утвърдения в Европа модел на немския вестникарски концерн ВАЦ. Концепцията, залегнала в основата на модела, е обединяването на административните издателски дейности на група вестници и списания в общо дружество за тяхното обслужване. Фирмата адаптира опита от успешното му прилагане в Германия, Австрия и Унгария. Централизираното управление на дейности като производство, снабдяване, разпространение, реклама, маркетинг и др. води до значително намаляване на разходите на отделните издания. По този начин присъединяването към групата подобрява икономическите показатели на високотиражните издания. Нещо повече - то гарантира съществуването на тези, които не биха могли да оцелеят самостоятелно на пазара. Еднакво успешен както за популярни масови заглавия, така и за специализирани издания с по-ограничена аудитория, моделът допринася за разнообразието от продукти на вестникарските павилиони. Ползването на общи издателски услуги не възпрепятства конкурентното съревнование между отделните издания. На пазара те свободно си съперничат за вниманието на своите читатели. Стабилната финансова основа, постигната в резултат на този модел, помага на обслужваните издания да се предпазят от един от най-опасните капани за добрата журналистика – изпадане в зависимост от силните на деня. В работата си редакционните екипи обслужват единствено интересите на своите читатели и целта на списваните от тях вестници и списания е да бъдат обективни и полезни. За създаването на качествени издания допринася и отделянето на административната от редакционната работа, което позволява журналистите да фокусират вниманието си върху списваните от тях вестници и списания. Концернът ВАЦ е първият голям чуждестранен инвеститор в медийната сфера в България. Фактът, че фирмата оперира с външен капитал, който трудно би могъл да бъде манипулиран от местни политически или бизнес кръгове, прави нейната дъщерна фирма ВГБ неуязвима за външни влияния. Целите на фирмата в страната са свързани с превръщането на обслужваните издателства в успешни стопански предприятия. Това става възможно само когато единствените интереси, които те обслужват, са тези на българския читател. От предлаганите от ВГБ издателски услуги (реклама, разпространение, печат, транспорт) частично се възползват и много други издатели на вестници и списания в България. Отношенията на "Вестникарска група България" с нейните клиенти и партньори се основават на откритост и ясно регламентиране. Прилаганият от ВГБ модел е успешен, защото гарантира свободата и независимостта на словото и поддържа многообразието на българския вестникарски пазар.

брой посещения: 7157 от 04.12.2008

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!