Издателство "Весела Люцканова"

Описание:

Малко семейно издателство, създадено през 1992 г. Състои се от трима съдружници - майка и две дъщери. Майката, Весела Люцканова, е писател и автор на трийсет книги, с много национални награди за разкази и романи и една европейска за цялостно научнофантастично творчество - Еврокон '89. Едната дъщеря, Вихра Манова, е преводач от английски, с награда от Съюза на преводачите и Фондация "Сорос", а другата, Росица Крамен, е художник с участия в много общонационални и няколко международни изложби. По-важните поредици на издателството с по-важните издадени книги в тях са: * ПОГЛЕД ПРЕЗ ВРЕМЕТО - "България и нейните хора" от Уил С. Мънро, "България, Америка, Русия" от проф. Марин Пундев, "София преди 100 години" от Георги Каназирски, илюстрирана от Александър Божинов. * YES - "Изкуството на преговорите" на екип от Харвардския университет, "Изкуството да станеш богат и останеш богат" от Фред Йънг, "Изкуството да не пречим сами на себе си" от Джудит Силс, "Изкуството да бъдем суперубедителни" от Робърт Антъни и още до последната "Изкуството на бизнес етикецията" от Одри Гласман. * СЪВРЕМЕННА КЛАСИКА - в която са издадени най-хубавите книги на Кърт Вонегът, Ъруин Шоу, Ромен Гари, Хайнрих Бьол и Ерих Мария Ремарк. * АВТОГРАФ - поредица за български автори. Част от вече публикуваните заглавия са "Напиши за този род" от Анна Каменова, "Хенрих IV с малкото х" от Сергей Комитски, "Клането на петела" от Деян Енев, книгите на Весела Люцканова "Голямото будалкане", "Живот на ръба", "Училище за банкери", "Клонингите се завръщат", "Издатели", романите за Тибет на Николай Гроздински - "Жития на безделници и пропаднали мистици" и "Да подремнеш в скута на Голямата еднаквост", великолепният роман на младата Габриела Цанева "Треви под снега", сборникът с фантастични и хорор разкази на Юлиана Манова "Времето на Сатаната", "Бележки под линия" на носителя на награда Южна пролет за 2006 г. Александър Шпатов. * СЪДЕБНИ ТРИЛЪРИ - най-доброто в жанра, с откриване на нови автори, като Джон Лескроарт, Джини Харцмарк, Нанси Тейлър Розънбърг и Брад Мелцър - само 26-годишен, съветник на Клинтън и автор на "Десетият съдия", "Смъртоносно реми" и "Първият съветник". Издадени са и много книги извън поредиците на забележителни автори като Бен Елтън, Роалд Дал, Селма Лагерльоф, Роджър Зелазни, Джой Филдинг, Кингсли Еймис, Оливия Голдсмит, Фей Келерман, Ейми Дженкинс и други.

брой посещения: 2892 от 04.12.2008

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Кандидат-студентите в СУ пишат по темите за Априлското въстание и България в навечерието на Балканската война

/Къде да уча?/ С изпит по история на България продължава първата кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2014/2015 г., съобщиха от пресцентъра на университета.

2. Единен изпит спестява поне 400 лв. на кандидат-студент

/Къде да уча?/ Общи изпити по отделните специалности ще спестят сериозни суми на семействата на кандидат-студентите, показа проверка на "24 часа".


3. Днес започва записването за матури

/Къде да уча?/ Днес започва записването за явяване на матури, съобщава Нова телевизия. Абитуриентите трябва да подадат заявления за допускане до изпит най-късно до 21 март.

4. Проф. Клисарова: Развиваме науката, образованието и бизнеса в едно

/Поглед.инфо/ Споразумението с "Уестингхаус" е една крачка, която ние правим, за да развиваме науката, образованието и бизнеса в едно, заяви образователният министър Анелия Клисарова.


5. Хомеопатията е новият хит в училище

/Къде да уча?/ Специалист по хомеопатия и фитопродукти - това е новият хит в училищата през тази година.

6. Тийнейджър се самоуби след подигравки на съученици

/Къде да уча?/ 16-годишният Станислав Станев от Горна Оряховица се е самоубил ритуално заради системен тормоз от страна на съучениците му. Това става ясно при разследването за смъртта на момчето, която потресе града на 13 януари, пише "Труд".


7. Само с шестици в елитните гимназии заради намалени паралелки

/Къде да уча?/ Отлични оценки ще трябва да изкарат тазгодишните кандидат-гимназисти, ако искат да влязат от раз в елитна гимназия в София. Затова 9922-ма седмокласници в столицата ще се състезават за 7906 места. Това съобщи шефката на столичния просветен инспекторат Ваня Кастрева, пише "Монитор".

8. Свиват приема в топгимназии

/Къде да уча?/ Две от най-добрите училища компенсират намаления брой деца в паралелките с това, че ще приемат един клас повече. Това са Втора немска и Националната финансово-стопанска гимназия.


9. Моделът за финансиране на висшето образование

/Къде да уча?/ 1. Предварителни бележки
Стратегията за развитие на висшето образование за периода 2014-2020 г. е документ, който ще наложи своя отпечатък върху развитието на системата на висшето образование. Затова бих искал в хода на обсъжданията да предложа един възможен и според мен оптимален модел за финансирането на висшето образование.

10. Клисарова: Ще има извънредни часове за отсъстващите ученици

/Къде да уча?/ Отсъстващите ученици задължително ще трябва да наваксват изпуснатия материал в часовете за консултации на учителите. Идеята е всяко дете, което е отсъствало продължителен период, да посещава отделни занятия извън учебно време, които да му помогнат да усвои пропуснатите уроци, обяви министърът на образованието проф. Анелия Клисарова, пише „Монитор.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!