Издателство "Весела Люцканова"

Описание:

Малко семейно издателство, създадено през 1992 г. Състои се от трима съдружници - майка и две дъщери. Майката, Весела Люцканова, е писател и автор на трийсет книги, с много национални награди за разкази и романи и една европейска за цялостно научнофантастично творчество - Еврокон '89. Едната дъщеря, Вихра Манова, е преводач от английски, с награда от Съюза на преводачите и Фондация "Сорос", а другата, Росица Крамен, е художник с участия в много общонационални и няколко международни изложби. По-важните поредици на издателството с по-важните издадени книги в тях са: * ПОГЛЕД ПРЕЗ ВРЕМЕТО - "България и нейните хора" от Уил С. Мънро, "България, Америка, Русия" от проф. Марин Пундев, "София преди 100 години" от Георги Каназирски, илюстрирана от Александър Божинов. * YES - "Изкуството на преговорите" на екип от Харвардския университет, "Изкуството да станеш богат и останеш богат" от Фред Йънг, "Изкуството да не пречим сами на себе си" от Джудит Силс, "Изкуството да бъдем суперубедителни" от Робърт Антъни и още до последната "Изкуството на бизнес етикецията" от Одри Гласман. * СЪВРЕМЕННА КЛАСИКА - в която са издадени най-хубавите книги на Кърт Вонегът, Ъруин Шоу, Ромен Гари, Хайнрих Бьол и Ерих Мария Ремарк. * АВТОГРАФ - поредица за български автори. Част от вече публикуваните заглавия са "Напиши за този род" от Анна Каменова, "Хенрих IV с малкото х" от Сергей Комитски, "Клането на петела" от Деян Енев, книгите на Весела Люцканова "Голямото будалкане", "Живот на ръба", "Училище за банкери", "Клонингите се завръщат", "Издатели", романите за Тибет на Николай Гроздински - "Жития на безделници и пропаднали мистици" и "Да подремнеш в скута на Голямата еднаквост", великолепният роман на младата Габриела Цанева "Треви под снега", сборникът с фантастични и хорор разкази на Юлиана Манова "Времето на Сатаната", "Бележки под линия" на носителя на награда Южна пролет за 2006 г. Александър Шпатов. * СЪДЕБНИ ТРИЛЪРИ - най-доброто в жанра, с откриване на нови автори, като Джон Лескроарт, Джини Харцмарк, Нанси Тейлър Розънбърг и Брад Мелцър - само 26-годишен, съветник на Клинтън и автор на "Десетият съдия", "Смъртоносно реми" и "Първият съветник". Издадени са и много книги извън поредиците на забележителни автори като Бен Елтън, Роалд Дал, Селма Лагерльоф, Роджър Зелазни, Джой Филдинг, Кингсли Еймис, Оливия Голдсмит, Фей Келерман, Ейми Дженкинс и други.

брой посещения: 3023 от 04.12.2008

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Първи учебен ден - 64 000 първокласници влизат в класните стаи в страната

На първия учебен ден днес се очаква около 64 000 първокласници да влязат в класните стаи в страната, като от тях в София децата в първи клас да са около 10 000.

2. Обявиха резултатите от второто класиране на кандидатите за СУ

/Къде да уча?/ Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2014/2015 година беше обявен вчера, пише dir.bg.


3. Обявяват второ класиране за гимназиите

/Къде да уча?/ Днес Министерството на образованието и науката трябва да обяви второто класиране за прием в гимназиите. Резултатите ще бъдат публикувани в интернет на сайта на министерството и на регионалните инспекторати, а до 18 ч. списъците ще бъдат разлепени в училищата.

4. Училище да се повтаря още от трети клас

/Къде да уча?/ Няма да загубим пари за наука, ако продължим свършеното дотук
Един учебник с много помагала ще премахне възможностите за корупция, казва Анелия Клисарова


5. Кандидат-студенти обявиха Левски за кръгъл сирак

/Къде да уча?/ Някои хора произлезли от Адам и Ева, а други - от маймуните, това е бисер от мераклите за вишисти

6. Зрелостниците от Кърджали с най-висок резултат на матурите

/Къде да уча?/ София. Зрелостниците от Кърджали, Смолян и Благоевград имат най-висок среден резултат на тазгодишните матури. Това стана ясно Министерството на образованието, в което днес бяха оповестени резултатите от държавните зрелостни изпити 2014 г.


7. Днес е изпитът по български език и литература в СУ

/Къде да уча?/ Кандидатстудентският изпит по български език и литература от редовната сесия в Софийския университет "Св. Климент Охридски" започва днес в 9.00 часа, съобщи пресцентърът на висшето училище.

8. Фалшив сайт пуска неверни оценки от матурите

/Къде да уча?/ Разпространяваната в момента информация, че на сайт са публикувани резултатите от държавните зрелостни изпити е невярна, а въпросната интернет страница няма нищо общо с Министерството на образованието и науката.


9. Спират бизнеса с учебниците

/Къде да уча?/ Спестените пари ще отидат за ремонт на школата

10. Училищата обявяват прием на деца в първи клас

/Къде да уча?/ Днес училищата ще обявяват приема на първокласници за учебната 2014/2015 година. Документите се подаваха от януари месец, а крайният срок бе 30 май.

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!