Издателство "Весела Люцканова"

Описание:

Малко семейно издателство, създадено през 1992 г. Състои се от трима съдружници - майка и две дъщери. Майката, Весела Люцканова, е писател и автор на трийсет книги, с много национални награди за разкази и романи и една европейска за цялостно научнофантастично творчество - Еврокон '89. Едната дъщеря, Вихра Манова, е преводач от английски, с награда от Съюза на преводачите и Фондация "Сорос", а другата, Росица Крамен, е художник с участия в много общонационални и няколко международни изложби. По-важните поредици на издателството с по-важните издадени книги в тях са: * ПОГЛЕД ПРЕЗ ВРЕМЕТО - "България и нейните хора" от Уил С. Мънро, "България, Америка, Русия" от проф. Марин Пундев, "София преди 100 години" от Георги Каназирски, илюстрирана от Александър Божинов. * YES - "Изкуството на преговорите" на екип от Харвардския университет, "Изкуството да станеш богат и останеш богат" от Фред Йънг, "Изкуството да не пречим сами на себе си" от Джудит Силс, "Изкуството да бъдем суперубедителни" от Робърт Антъни и още до последната "Изкуството на бизнес етикецията" от Одри Гласман. * СЪВРЕМЕННА КЛАСИКА - в която са издадени най-хубавите книги на Кърт Вонегът, Ъруин Шоу, Ромен Гари, Хайнрих Бьол и Ерих Мария Ремарк. * АВТОГРАФ - поредица за български автори. Част от вече публикуваните заглавия са "Напиши за този род" от Анна Каменова, "Хенрих IV с малкото х" от Сергей Комитски, "Клането на петела" от Деян Енев, книгите на Весела Люцканова "Голямото будалкане", "Живот на ръба", "Училище за банкери", "Клонингите се завръщат", "Издатели", романите за Тибет на Николай Гроздински - "Жития на безделници и пропаднали мистици" и "Да подремнеш в скута на Голямата еднаквост", великолепният роман на младата Габриела Цанева "Треви под снега", сборникът с фантастични и хорор разкази на Юлиана Манова "Времето на Сатаната", "Бележки под линия" на носителя на награда Южна пролет за 2006 г. Александър Шпатов. * СЪДЕБНИ ТРИЛЪРИ - най-доброто в жанра, с откриване на нови автори, като Джон Лескроарт, Джини Харцмарк, Нанси Тейлър Розънбърг и Брад Мелцър - само 26-годишен, съветник на Клинтън и автор на "Десетият съдия", "Смъртоносно реми" и "Първият съветник". Издадени са и много книги извън поредиците на забележителни автори като Бен Елтън, Роалд Дал, Селма Лагерльоф, Роджър Зелазни, Джой Филдинг, Кингсли Еймис, Оливия Голдсмит, Фей Келерман, Ейми Дженкинс и други.

брой посещения: 3063 от 04.12.2008

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".

2. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com


3. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

4. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com


5. Германия иска стаж от кандидат-студенти

/Къде да уча?/ Вече стана традиция около 1/10 от всеки випуск абитуриенти да отива да учи в чужбина. В последните години се очертават и някои любопитни тенденции при кандидатстването, които карат и чуждите университети да променят изискванията към нас.

6. Отварят зъболекарски кабинети в благоевградски училища

/Къде да уча?/ Две училища в Благоевград ще да дадат под наем свои свободни помещения на стоматолози. Предложенията на директорите на Единадесето основно училище „Христо Ботев" и на Осмо СОУ „Арсени Костенцев" бяха одобрени на сесия на общинския съвет днес. За целта ще се проведе публичен търг за отдаване под наем на части от училищните сгради, които са публична общинска собственост, пише "Стандарт".


7. Коригират грешките в скандалния учебник по история за 3 клас

Проф. Радева, която е автор на учебника "Човекът и обществото" се ангажира, че ще коригира фактологическите грешки, които има в него.

8. 2000 нови студенти ще учат в Русенския университет

Русенският университет откри учебната 2014/2015 година с повече от 2000 нови студенти, като 33-ма от тях са приети с пълно отличие. Това съобщиха от висшето училище в крайдунавския град.


9. НГДЕК никога няма да се върне в ремонтираната сграда на "Баба"

В началото на учебната година една от най-елитните гимназии в България НГДЕК не успя да стартира учебния процес, поради недовършени ремонтни дейности. Експерт от РЗИ установи, че условията на 4-я етаж в сградата на 13-то ОУ не са приемливи и издаде предписания.

10. Първи учебен ден - 64 000 първокласници влизат в класните стаи в страната

На първия учебен ден днес се очаква около 64 000 първокласници да влязат в класните стаи в страната, като от тях в София децата в първи клас да са около 10 000.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!