Издателство "Весела Люцканова"

Описание:

Малко семейно издателство, създадено през 1992 г. Състои се от трима съдружници - майка и две дъщери. Майката, Весела Люцканова, е писател и автор на трийсет книги, с много национални награди за разкази и романи и една европейска за цялостно научнофантастично творчество - Еврокон '89. Едната дъщеря, Вихра Манова, е преводач от английски, с награда от Съюза на преводачите и Фондация "Сорос", а другата, Росица Крамен, е художник с участия в много общонационални и няколко международни изложби. По-важните поредици на издателството с по-важните издадени книги в тях са: * ПОГЛЕД ПРЕЗ ВРЕМЕТО - "България и нейните хора" от Уил С. Мънро, "България, Америка, Русия" от проф. Марин Пундев, "София преди 100 години" от Георги Каназирски, илюстрирана от Александър Божинов. * YES - "Изкуството на преговорите" на екип от Харвардския университет, "Изкуството да станеш богат и останеш богат" от Фред Йънг, "Изкуството да не пречим сами на себе си" от Джудит Силс, "Изкуството да бъдем суперубедителни" от Робърт Антъни и още до последната "Изкуството на бизнес етикецията" от Одри Гласман. * СЪВРЕМЕННА КЛАСИКА - в която са издадени най-хубавите книги на Кърт Вонегът, Ъруин Шоу, Ромен Гари, Хайнрих Бьол и Ерих Мария Ремарк. * АВТОГРАФ - поредица за български автори. Част от вече публикуваните заглавия са "Напиши за този род" от Анна Каменова, "Хенрих IV с малкото х" от Сергей Комитски, "Клането на петела" от Деян Енев, книгите на Весела Люцканова "Голямото будалкане", "Живот на ръба", "Училище за банкери", "Клонингите се завръщат", "Издатели", романите за Тибет на Николай Гроздински - "Жития на безделници и пропаднали мистици" и "Да подремнеш в скута на Голямата еднаквост", великолепният роман на младата Габриела Цанева "Треви под снега", сборникът с фантастични и хорор разкази на Юлиана Манова "Времето на Сатаната", "Бележки под линия" на носителя на награда Южна пролет за 2006 г. Александър Шпатов. * СЪДЕБНИ ТРИЛЪРИ - най-доброто в жанра, с откриване на нови автори, като Джон Лескроарт, Джини Харцмарк, Нанси Тейлър Розънбърг и Брад Мелцър - само 26-годишен, съветник на Клинтън и автор на "Десетият съдия", "Смъртоносно реми" и "Първият съветник". Издадени са и много книги извън поредиците на забележителни автори като Бен Елтън, Роалд Дал, Селма Лагерльоф, Роджър Зелазни, Джой Филдинг, Кингсли Еймис, Оливия Голдсмит, Фей Келерман, Ейми Дженкинс и други.

брой посещения: 4357 от 04.12.2008

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!