Образование в чужбина

Започна кандидатстването за стажове в Европейската комисия

20.01.2015 | /Къде да уча?/ Започна набирането на стажанти за есенния цикъл практически обучения в Европейската комисия, който стартира на 1 октомври 2015 г.


Стипендия и обучение за журналисти в Съединените щати

20.01.2015 | /Къде да уча?/ Фондация "Америка за България" и World Press Institute предлагат стипендия в Съединените щати за български журналисти с професионален опит от 5 до 10 години.


Плащат на студенти за практики в чужбина

20.01.2015 | /Къде да уча?/ Теглим кредити от чужди банки за магистратури по "Еразъм плюс"
БГ ученици сглобяват коли в Германия, Виетнам и Израел търсят наши вузове


Англия въвежда IQ тест за гимназии

14.10.2014 | /Къде да уча?/Школо влага над 100 000 паунда в откриване на нов Бербо


Британски вузове не признават TOEFL

09.10.2014 | /Къде да уча?/ Много от британските университети няма да признават резултатите от TOEFL тази година, предупредиха образователните консултанти от "Интеграл". С този изпит кандидатстват около 30% от българите, които отиват да учат на Острова. Тази година те трябва да положат изпит за друг сертификат, например IELTS или Кеймбридж, ако искат да бъдат приети.


Кандидат-студенти: Ако учиш в България, може да загубиш себе си

04.10.2014 | /Къде да уча?/ Ако учиш в България можеш да загубиш себе си. Тук хората много се конформират един от друг и всеки се влияе от чуждото мнение.


Програмата "Еразъм" спомага за намирането на работа, за смесените бракове и раждаемостта

27.09.2014 | /Къде да уча?/ Вероятността участници в "Еразъм" да бъдат дълготрайно безработни е наполовина по-малка в сравнение с тези, които не са учили и не са се обучавали в чужбина. Пет години след завършване на висшето им образование равнището на безработица сред тях е по-ниско с 23 на сто.


Немските университети махат таксите

27.09.2014 | /Къде да уча?/ Немските държавни университети ще бъдат безплатни от тази академична година, информира вестник „Стандарт“.


Български студенти ще учат в Европейския университетски институт

27.09.2014 | /Къде да уча?/ Български студенти ще имат възможност да учат в Европейския университетски институт, информира вестник „Стандарт“.


Европа пусна свой рейтинг на вузове

13.05.2014 | /Къде да уча?/ Еврокомисията представи своя университетска класация, за която твърди, че ще е от много по-полезна за бъдещи студенти от съществуващите досега класации.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!