Стипендии за медиен мениджмънт отпуска община Виена

Публикувано на: 23.11.2012 | източник: Дневник
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

Германският университет за повишаване на квалификацията започна за втора поредна година записването за специализация, спонсорирана от община Виена, съобщи Асоциацията на европейските журналисти в България. Програмата започва на 2 октомври 2013 г. във Виена.

Магистърската програма "Мениджмънт на иновациите в международните медии" (Executive Master "International Media Innovation Management" (IMIM) се провежда на английски език, без откъсване от основната работа, от 2013 г. до 2015 г. в шест едноседмични презентационни модула във Виена, Берлин, испанските Елче и Мадрид и Ню Йорк и Сейнт Питърсбърг (САЩ).

Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития
Тя включва индивидуално езиково обучение (бизнес английски, испански или немски), блокове eLearning и проектна работа, която се ръководи от преподаватели, но се организира самостоятелно от студентите в малки международни групи. С успешното завършване на програмата студентите получават титлата магистър.

Стипендия

Ще се предоставят стипендии, които покриват до 75% от таксата за следване и са насочени най-вече към студенти от Източна и Централна Европа, но също и към кандидати от цял свят.

Таксата за обучението е 20 000 евро годишно (включително хотели, учебни материали, транспорт на мястото на обучението), а пътните разходи от местоживеенето дотам се поемат от обучаващите се.

Изисквания и кандидатстване

Програмата ще приеме 20 специалисти от областта на медиите, информационните технологии и развлекателната индустрия. Те трябва да са бакалаври и да имат поне пет години опит в посочените области. Изисква се още ниво В2 на владеене на английски език.

Желаещите трябва да изпратят автобиография, мотивационно писмо, фотокопие от диплома и от необходимите сертификати за професионален опит.

Краен срок: 30 април 2013 г.

Допълнителна информация

Подробна информация за обучението и формуляри за кандидатстване можете да намерите на официалната страница на програмата.


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!