Лунд е гордостта на Швеция

Публикувано на: 03.12.2012 | източник: Монитор
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

Най-старото висше училище в Скандинавия е университетът Лунд. Той е основан още през 1666 година, а преди това в града съществува академична школа още от 1438 година.

 Образователната политика на Швеция се основава на признанието, че чуждестранните студенти са ресурс. Принципът на достъп до безплатно образование в колежите и университетите е един от стълбовете на социалната дейност в страната.

В Швеция има около 40 университетски колежи и университети - от Kiruna в северната част до Малмьо на юг. Има и около 20 независими учебни заведения, предлагащи програми и имащи право да присъждат академична степен. Независими означава, че не се контролират от държавата. Предлагат се редовна и задочна форма на обучение, както и дистанционно обучение.

Шведският държавен университет Malmo University продължава своята кампания за набиране на талантливи български студенти, като им предлага възможността да изучават бакалавърски и магистърски програми на английски език напълно безплатно в третия по големина град в Швеция - Малмьо.

Изискванията за кандидатстване включват сертификат за владеене на английски език IELTS - 6,5 (всеки модул с не по-малко от 5,5) или TOEFL iBT 90 (най-малко 20 на писмения тест) и диплома за средно образование за бакалавърските програми или диплома за бакалавърска степен от сходна специалност за магистърските програми.

За да кандидатствате в шведско висше учебно заведение, е необходима диплома за завършено средно образование и определено ниво на познание не шведски и английски.Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!