Финландия има и летни университети

Публикувано на: 03.12.2012 | източник: Монитор
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

Обучението във Финландия се извършва на два официални езика - финландски и шведски. Системата за висшето образование е изградена от няколко вида училища.

 Класическите университети предлагат научни, технически и професионални академични програми във всички дисциплини, подготовка на студентите за кариера в областта на научните изследвания и професионална практика във всяка област. Университетите за приложни науки са с тесни връзки с бизнеса, индустрията и услугите, особено на регионално ниво. Съществуват и летни университети, които предлагат краткосрочни курсове в 133 населени места. Курсовете са отворени за всички, независимо от тяхната възраст и предишно образование.

Основните изисквания за обучение във висше учебно заведение във Финландия е да притежавате диплома за средно образование и сертификат, доказващ езиковите ви умения.

Страната е известна с модерното си средно образование. Откакто въведоха нова система за обучение преди 40 години, училищата във Финалния са винаги на челни места в международните класации. Финландските деца тръгват на училище на 7 години. Те рядко имат домашни, докато не навлязат в тинейджърските си години, а в първите им 6 години в училище, те не се оценяват по никакъв начин. Във Финландия има само един задължителен тест, който се взема на 16 годишна възраст.Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!