Стипендии за изследвания и работа в областта на хуманитарните науки и изкуствата

Публикувано на: 18.12.2012 | източник: Дневник
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

Италианската фондация "Болиаско" предлага стипендии на специалисти в областта на хуманитарните науки и изкуствата. Стипендиите се отпускат за творческа работа или за научни изследвания в образователния център на фондацията в Болиаско, провинция Генуа.

Стипендиите са за изследователи или професионалисти в областта на археологията, архитектурата, класическата филология, танците,театъра, филмовото изкуство, литературата, философията, фотографията и визуалните изкуства. Фондация "Болиаско" подпомага както научната, така и творческата дейност в изброените области, но не може да осигури студио за репетиции на желаещите.

Всяка година се присъждат около 50 стипендии, като обикновено продължителността им е един семестър. За 2013 – 2014 г. възможните дати за платена изследователска работа са както следва: от 9 септември до 13 декември за есенния семестър и от 10 февруари до 16 май за пролетния семестър.

От кандидатите се изисква да демонстрират значим опит в избраната област, както и да представят проект на предстоящата си работа в центъра на фондация "Болиаско". Очаква се одобрените проекти да завършат със създаването на академична или артистична творба.

Крайните срокове за кандидатстване са 5 януари 2013 г. за парична помощ през есенния семестър и 15 април 2013 г. за пролетния семестър през 2014 г.

Повече информация можете да намерите на интернет страницата на фондация "Болиаско".


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!