Стипендии за научна работа в Румъния

Публикувано на: 18.12.2012 | източник: Дневник | автор: Светлана Зорова
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

Институтът New Europe College (NEC) в Букурещ, Румъния обяви началото на конкурс за стипендии за академичната 2013 – 2014 г. Инициативата е насочена към млади изследователи от цял свят, които работят в областта на хуманитарните науки, обществените науки и икономиката.

За паричната помощ могат да кандидатстват само студенти в напреднала фаза на докторски програми, както и онези, които вече притежават научната титла "доктор". С предимство са кандидатите, които са под 40 годишна възраст и досега не са получавали стипендия от висшето училище. Работните езици в института са английски, френски и немски език. Желателно е всички участници да владеят английски език на много добро ниво.

Отпусканата сума е в размер от 600 евро на месец, като от NEC покриват допълнително разходите по настаняване и транспорт. На докторантите, които имат желание да останат през цялата академична година, се дава възможността да работят по проекта си за един месец в друга институция по избор. За целта е предвидена сумата от 2 600 евро, която да покрие пътните разходи и тези за живот на студентите.

Кандидатите трябва да попълнят онлайн формуляр, който да изпратят на адрес: applications@nec.ro. Крайният срок за изпращането му е 11 януари 2013 г. Одобрените кандидати ще бъдат известени до средата на месец март 2013 г. и поканени на интервю, което е планирано за месец април.

Допълнителна информация за програмата може да откриете на страницата на New Europe College.


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!