Висшето образование във Великобритания

Публикувано на: 16.07.2013 | източник: Академика
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

Образованието във Великобритания предлага разнообразие от специалности, каквито много трудно бихте намерили в друга държава.

Тук може да започнете развитието на оригиналните си научни изследвания под ръководството на известни университетски преподаватели.

Академичните степени на обучение  са следните:
 - Бакалавърска програма –  отнема до 3 години, а тези които се обучават в Шотландия – 4 години.
- Магистърска програма – продължителност 1 година.
- Докторантска степен –  до 4 години, като кандидатите могат да работят по един изследователски проект. Доктурантурата завършва с дисертация, съдържаща най-малко 100 000 думи.
 Във Великобритания може да учете всичко, като се започне от изкуства, медицина, социални и хуманитарни науки, икономика. Този широк диапазон и гъвкав подход на висшето образование показва, че сте свободни да изберете точно това, което искате да учите и де бъде ваша бъдеща професия.
 Таксите в различните колежи и университети варират значително. Но ако искате да се обучавате в областта на културата и хуманитарните дисциплини, трябва да заплатите между 7000 и 9000 паунда на година. Това е и максимум, който може да получите като кредитиране от държавните институции.
 Съществуват няколко варианта на настаняване по време на обучението. Бихме могли да избирате между общежитие, което в повечето случаи е на територията на самия университет или близко до него и е собственост на учебното заведение. По-голямата част от университетите гарантират настаняване за първокурсници. Бихте могли да изберете настаняване в частния сектор, което за студенти първи курс не е препоръчително. Последните проучвания на британския съвет показват, че без да се включват разходите за обучение, един студент се нуждае средно около 650 паунда месечно или 750 паунда в Лондон. Както се вижда, разходите в столицата са значително завишени.
 Това са основните разходи, които би трябвало да покрият нуждите за настаняване, храна, дрехи и основни нужди на един студент в Обединеното кралство. Всички студенти, обучаващи се в университет и пребивавали на територията на Великобритания за период, по дълъг от 6 месеца, могат да работят на непълно работно време до 20 часа седмично през учебно време, а на пълен работен ден по време на ваканциите.


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!