Московският държавен университет има 128 специалности

Публикувано на: 16.07.2013 | източник: Академика
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

Московският държавен университет (Московский государственный университет) „М. В. Ломоносов”, отбелязван още с абревиатурата МГУ, е най-най-голямото висше учебно заведение на територията на цяла Русия. Също така то е и най-престижното. Приема се като обект на културно наследство на цялата страна.

Университетът разполага с 39 факултета. Предлага обучение на студенти по 128 специалности в направления, които обхващат единствено съвременни академични програми за висше образование. Учебно заведение има на разположение над 600 съоръжения и сгради. В тях се помещават отделните факултети. Университетът разполага и с 15 на брой институции с научно-изследователски цели.

Към неговата собственост принадлежат и четири музея, ботаническа градина, научен парк, научна библиотека, предлагаща на студентите и преподавателите фонд от повече от 9 милиона тома, интернет център, издателство, културен център и др. Московският държавен университет има 6 филиала и около 300 катедри. Общата площ на целия университет е повече от един милион квадратни метра. Най-голям е централният му кампус.

Показателно за качеството на образованието в Московският държавен университет е колко хора с постижения в различни области на науката са възпитаници именно на това висше учебно заведение.

От 1992 год. МГУ притежава статута на висше учебно заведение, което се самоуправлява. Това дава повече възможности на ръководството да работят за просперитета на университета.

През последните години Московсият държавен университет продължава да разкрива нови факултети, центрове, катедри и лаборатории. По този начин висшето учебно заведение осъществява много нови междудисциплинарни програми.

Предлагат се над 145 програми за дистанционно образование в повече от 25 подразделения. Освен това университетът се утвърждава като най-голям иновационен център, като създава научен парк. Там научните постижения са превърнати в практически технологии. В дейността около иноващиите в МГУ участие вземат над 2 хиляди учени. Те успешно работят съвместно с водещи организации по света и в страната.

За студентите в Московския държавен университет се предлагат няколко възможности за настаняване: на общежитие; в частни квартири; в пансион или на свободен наем.

За повече информация посетете официалния уебсайт на университета:
http://www.msu.ru/


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com


Новини от Поглед Инфо


Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!