Възможности за магистратура по устойчиво развитие в Швеция

Публикувано на: 08.01.2014 | източник: Кариери | автор: Антон Вълков
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

Технологичният институт "Блекинге" в Южна Швеция набира кандидати за своите две магистърски програми по устойчиво развитие.

Те са насочени към хора от цял свят, които са в началото на кариерата си или вече имат придобит опит в сферата. Програмите са безплатни за граждани на държави-членки на Европейския съюз.

Магистратура по стратегическо лидерство за устойчиво развитие
(Strategic Leadership towards Sustainability)

Програмата е със срок от една година. Тя е основана на два основни елемента: 1) научно базирана теоретична рамка за стратегическо устойчиво развитие (известна като The Natural Step) и 2) организационно развитие и лидерство, необходими за вземане на решения свързани с устойчивото развитие.

Магистратура по устойчиви иновации на продукти и услуги
(Sustainable Product/Service System Innovation)

Програмата е със срок от две години и е разработена за студенти, които искат да съчетаят инженерни умения със знания за устойчиво развитие с цел да разработват нови по същност продукти и услуги. На практика студентите учат как да анализират екологичните и социални предизвикателства пред дадена организация с научен подход, да предлагат стратегически подход за процесите на разработване на нови продукти, да използват методи за устойчиви иновации в индустрията и да подкрепят прехода към икономика ориентирана повече към услугите.

Преподаването и в двете програми се базира на нетрадиционни методи – фокусът е върху практическия опит и участието на студентите, работата в екипи и взаимното учене. Всяка година в програмите участват над 50 студенти от цял свят. Те изграждат силна мрежа на завършилите, която вече наброява 450 човека от 69 различни страни. Технологичният институт "Блекинге" е разположен в югоизточна Швеция в град Карлскруна, обявен от ЮНЕСКО за културна забележителност.

Крайнят срок за кандидатстване и в двете програми е 15 януари 2014 г.

"Магистратурата по устойчиво развитие ми донесе много нови знания и умения и на практика ми помогна да сменя изцяло професионалната си насоченост към нещо, в което искрено вярвам. Често за устойчивото развитие се смята, че е поредната модна тенденция, което донякъде произтича и от начина, по който говорим за него. В магистратурата учени от различни дисциплини бяха положили усилия да стигнат до една наистина солидна дефиниция и метод за преход към по-устойчиво общество, който може да се приложи на практика и на ниво организация или дори домакинство. Начинът, по който протича програмата е изненадващ – минимален брой лекции и йерархия, и множество работни групи, сесии и изключително много участие от страна на студентите", споделя Антон Вълков, който е завършил шведския технологичен институт през 2012 г.


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!