Започна кампанията за стипендии на френското правителство

Публикувано на: 21.01.2014 | източник: Дневник
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

/Къде да уча?/ Стипендиите на френското правителство (BGF) се отпускат всяка година от Френския институт в България.

 Разпределени са в няколко нива - магистратура (M2), докторантура под двойно научно ръководство (cotutelle) както и за краткосрочен престой за научноизследователска дейност на докторанти, зачислени в България или млади научни работници.

Стипендиите се дават на кандидати, които са български граждани или постоянно пребиваващи в България, не са били стипендианти на френското правителство през последните 3 години; редовно записани са в българско висше учебно заведение или притежават българска диплома за бакалавър или магистър.

Досието за кандидатстване се внася в Отдела за стипендии във Френския институт в България.

Срокът за подаване на документите
за две от стипендиите - магистратури и докторантури под двойно научно ръководство и програма "Коперник" е 15 март. За мобилност на млади научни работници има три сесии през годината - края на февруари, края на април и края на септември.

Стипендиите на френското правителство включват 767 евро месечна издръжка, медицинска осигуровка, такса за записване в университета. Добавка за жилище се отпуска, ако наемът надвишава сумата, заплащана в студентско общежитие. Повече информация може да се получи в Campus France.

Отпуснатата стипендия може да бъде прекратена във всеки момент поради незадоволителни резултати в процеса на обучението: изискването към стипендиантите на френското правителство е висок успех.

За повече информация - Бюро за стипендии, Френски институт в България, Бисера Коларова – bissera.kolarova@institutfrancais.bg.


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!