Програма за практическо обучение в делегации на ЕС

Публикувано на: 20.02.2014 | източник: Дневник
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

/Къде да уча?/ Европейската служба за външна дейност (ЕСВД) започва програма за практическо обучение в делегациите на Европейския съюз, насоченa към млади специалисти от държавите - членки на блока. Информацията е публикувана от Министерството на външните работи.

 Стаж

Целта на програмата е участниците да придобият непосредствен опит от работата в делегациите на ЕС, както и да задълбочат познанията си по въпросите на общата външна политика и политика за сигурност (ОВППС).

Продължителността на програмата е девет месеца. Предварителната селекция на кандидатите ще се извърши от Министерството на външните работи, а окончателната - от ЕСВД.

Изисквания


Кандидатите трябва да имат българско гражданство и да са завършили висше образование в области, релевантни на дейностите на делегациите на ЕС.

Такива са дипломация, политически анализи, политики на ЕС в областта на външната дейност, общата външна политика и политика на сигурност и общата политика за сигурност и отбрана, политика за развитие и сътрудничество, икономически и търговски въпроси, медии, комуникации и информация, право, свобода и сигурност, върховенство на закона, институционално развитие и управление, околна среда, енергетика, земеделие и рибарство, развитие на селски райони и инфраструктура.

Изискват се също владеене на английски и френски език, както и професионален опит не повече от четири години, релевантен за програмата.

Кандидатстване


Кандидатите трябва да изпратят по електронен път на адрес JPD.Bulgaria@mfa.bg попълнен, подписан и сканиран апликационен формуляр и мотивационно писмо в обем до 300 думи.

Краен срок: 3 март 2014 г.

Допълнителна информация

Повече информация за програмата можете да намерите на интернет страницата на Министерството на външните работи.


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!