Британски вузове не признават TOEFL

Публикувано на: 09.10.2014 | източник: Стандарт
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

/Къде да уча?/ Много от британските университети няма да признават резултатите от TOEFL тази година, предупредиха образователните консултанти от "Интеграл". С този изпит кандидатстват около 30% от българите, които отиват да учат на Острова. Тази година те трябва да положат изпит за друг сертификат, например IELTS или Кеймбридж, ако искат да бъдат приети.

Причината за отхвърлянето е в това, че пакистански и индийски кандидати са фалшифицирали изпита, като са пращали други хора да се явяват вместо тях. Въпреки че няма замесени българи, ограничението важи за всички. 3 българчета пък са заловени да копипействат от интернет мотивационни писма за британски университети тази година, въпреки че кампанията едва стартира. Сега им се налага да пишат пет отделни писма до всеки вуз, в който кандидатстват, за да се извинят за станалото.


От "Интеграл" поясниха, че британските вузове вече добре били опознали нашия манталитет и не вярват на сълзливи истории, затова кандидатите трябва да ги избягват. До момента има подадени 65 молби за Оксфорд и Кеймбридж. 10 българчета пък са първокурсници в Оксфорд тази година.


На изложението в събота и неделя пристигат над 60 вуза, като 32 от тях са британски. Повечето от тях са в топкласациите. Ще присъства и консорциум от 39 баварски университета, където може да се учи без такси.

Копирано от standartnews.coПричината за отхвърлянето е в това, че пакистански и индийски кандидати са фалшифицирали изпита, като са пращали други хора да се явяват вместо тях. Въпреки че няма замесени българи, ограничението важи за всички. 3 българчета пък са заловени да копипействат от интернет мотивационни писма за британски университети тази година, въпреки че кампанията едва стартира. Сега им се налага да пишат пет отделни писма до всеки вуз, в който кандидатстват, за да се извинят за станалото.

 От "Интеграл" поясниха, че британските вузове вече добре били опознали нашия манталитет и не вярват на сълзливи истории, затова кандидатите трябва да ги избягват. До момента има подадени 65 молби за Оксфорд и Кеймбридж. 10 българчета пък са първокурсници в Оксфорд тази година.

На изложението в събота и неделя пристигат над 60 вуза, като 32 от тях са британски. Повечето от тях са в топкласациите. Ще присъства и консорциум от 39 баварски университета, където може да се учи без такси.


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!