Дни на кариерата очакват студенти в УНСС

Публикувано на: 25.04.2013 | източник: news.ibox.bg | автор: Диана Зайкова
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

За втора поредна година в УНСС се откри форумът за кариерно развитие. В рамките на няколко дни студентите ще имат възможността да се срещнат във фоайето на университета с представители на над 15 от най-големите фирми у нас, сред които ДСК, ДЗИ, ОББ, „Виваком", IBM, Нестле и HP.

Фирмите ще предлагат на възпитаниците на УНСС работни и стажантски места, стига да имат завършен втори курс средно специално образование в съответната сфера.

Представителите на бизнеса коментираха за news.bg, че най-търсените специалности сред работодателите са за икономисти, юристи, инженери, програмисти и математици.

Дните на кариерното развитие бяха открити от ректорското ръководство на ВУЗ-а, като проф. д-р на икономическите науки Стати Статиев приветства представителите на бизнеса и им пожела да намерят в поверения му университет бъдещи експерти.

„Ние в УНСС не говорим, а действаме и днешният форум е доказателство за това", похвали се той. Статиев определи дните на кариерното развитие като чудесна възможност за университета не само да обучава, но и да насочва студентите към трудова заетост. „Ректорът не пропусна да се похвали, че според последните статистки 97% от завършилите възпитаници на УНСС се реализират успешно в специалността си. Дипломата тук е гарант за успех", обяви той.

На откриването присъстваше и изпълненият директор на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова, която не пропусна да отбележи, че и тази година от там предлагат близо 10 000 стажантски и работни места за студенти с продължителност от 6,9 и 12 месеца.

 


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!