Нова магистърска програма между УНСС и френски университет

Публикувано на: 16.07.2013 | източник: Академика
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

От академичната 2013/2014 г. УНСС стартира прием в ОКС „Магистър“ по съвместна магистърска програма “Икономика на туризма и свободното време” с преподаване на английски език с университета Universite du Littoral Cote d’Opale – Франция (на снимката).

Учебният план на специалността е предназначен за завършилите специалности в ОКС “Бакалавър”, без значение от направлението. Срокът на обучение е два семестъра. Предлага се за студенти, владеещи английски и/или френски език.

След приемането им в специалността, студентите, владеещи английски език, ще се обучават изцяло в България, като включените дисциплини в учебния план ще бъдат преподавани на английски език. Студентите, владеещи френски език, ще се обучават изцяло във Франция по аналогичен учебен план.

Съвместната магистърска програма позволява приемането на френски студенти в УНСС. Те се приемат във Франция и се изпращат в България, където ще се обучават на английски език.

През първия семестър студентите ще изучават дисциплини, които са свързани с общата теория на туризма, неговата правна среда, познания за държавите и изследване на страните, териториите и туристическото устройство, електронната търговия на туристическия продукт. През втория семестър те ще имат възможността да се обучават по дисциплини, засягащи специфична теория на туризма, управлението на свободното време, контрола на туристическите проекти, консултирането и оценката на туристическите територии, от гледна точка на тяхната уязвимост.

Обучението завършва с осъществяването на преддипломен стаж в България или Франция в предприятия от туристическия сектор и разработването на магистърска теза. Нейната тема е съобразена с индивидуалните интереси на обучаващите се, предвид бъдещата им професионална реализация. Завършилите програмата ще получат дипломи за придобита образователно-квалификационна степен „Магистър“ от УНСС и от университета Universite Du Littoral Cote d’Opale – Франция.

Специалистът, завършил ОКС “Магистър” със специалност “Икономика на туризма и свободното време” в професионално направление “Икономика”, трябва да притежава конкретни умения:

  • да бъде наясно с основите и спецификата на туризма и териториите, необходими за развитието му;
  • да може да планира, организира и осъществява туристическа дейност, на база оценка на финансовите, ресурсните и икономическите условия на страните;
  • да е способен да управлява различни видове туристически бизнес в международния туризъм;
  • да познава съвременните информационни технологии в областта на туризма;
  • да притежава висока степен на самостоятелност при изработването и вземането на управленски решения в туризма.

Всички горепосочени умения предполагат в курса на обучение да се акцентира върху прилагането на теоретичните знания в симулирана ситуация и при решаване на конкретни практически задачи.

След завършване на обучението си в ОКС “Магистър”, специалност “Икономика на туризма и свободното време”, випускниците могат да се реализират в международните и националните туристически власти (администрации), в международните туристически организации и асоциации, туристическите агенции и туроператорските фирми, както и във всички други видове туристическа стопанска дейност в различните подсектори на туристическата индустрия.


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!