Тракийският университет затяга цедката на изхода

Публикувано на: 21.02.2014 | източник: Стандарт | автор: Матей Бонев
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

/Къде да уча?/ Тракийският университет, който неотдавна получи много висока оценка от националната акредитационна комисия и влезе в топ 5 на висшите училища, все повече затяга контрола на изхода.

 От около 140 абсолвенти по ветеринарна медицина на първата сесия се дипломират 53-ма, съобщи днес преди официалното връчване на дипломите в петък деканът на факултета проф. Михни Люцканов.

И в хода на обучението на бъдещите ветеринарни лекари, и на самите държавни изпитни комисии преподавателите са станали много по-взискателни и строги. Това било едно от обяснението за високата оценка - 9,68, която е получила специалността в националната рейтингова система на професионалните направления във висшето образование.

„Освен правото да обучаваме магистри през следващите 6 години, през 2014 г. смятаме да акредитираме общо 15 докторски програми", посочи амбициозната цел на ветеринарно-медицинския факултет проф. Люцканов.

Най-старата специалност в университета, която наскоро отбеляза 90 години, се надява през таза година да получи и европейска акредитация. До края на април ръководството на факултета щяла да изпрати до Еврокомисията за оценяване на висшето ветеринарно-медицинско образование за свършеното по направените предписания на европейските експерти през 2010 г. До края на годината се очаквало и повторната визита на представители от комисията, която трябва да придвижи европейската акредитация на специалността. И сега ветеринарните лекари без проблем намирали работа у нас и чужбина, но европейската акредитация щяла да да завършилите и сигурност, и по-голям престиж на стария континент.


Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели


Препоръчваме Ви:Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!