Кандидат-студенти

Гимназисти записват висше от трети курс

20.01.2012 | Гимназистите ще имат възможността да се записват за студенти направо от трети курс, ако продължат обучението си по специалността, избрана в училище. ,,Подписали сме споразумение с Нов български университет и преговаряме и с други вузове да приемат зрелостниците направо в трети курс в специалности, които отговарят на профилите, които са записали в гимназиалния етап след 10-и клас”, обясни директорът Мариана Закова.


ЮЗУ ще приема документи онлайн

18.01.2012 | За първи път в Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград ще приемат документи за кандидатстване и онлайн. Нововъведението ще важи за кандидатстудентската кампания за учебната 2012-2013 година, предаде АСН.


Кандидатстудентската кампания вече започна

16.01.2012 | Кандидатстудентската кампания вече започна


Софийският университет става вечерно училище

10.01.2012 | За да привлече повече кандидати, Алма матер се готви да се предаде и на последния бастион - този на матурите.
Алма матер тази година ще се превърне и във вечерно училище. Софийският университет реши да въведе подготвителна година за всички кандидати, които идват от различни по ниво гимназии и още първата година попадат в небраното лозе на сложната терминология.


С един изпит влизаш в два вуза

05.01.2012 | Надпреварата за студенти през тази година започна още в първите дни на годината, след като вузове от първата десетка на висшите училища у нас обявиха прием с изпит, положен на друго място. Това стана ясно след решението на Техническия университет да признава оценките от изпитите, проведени в други вузове. Така например ако зрелостник изкара шестица на изпит по математика в Софийския, той ще може да кандидатства с тази оценка и в Техническия университет.


УНСС с приемни изпити всеки месец

04.01.2012 | Всеки месец кандидат-студентите ще могат да се явяват на приемни изпити в Университета по национално и световно стопанство. Януарската сесия ще се проведе между 23 и 27 януари, а документите за явяване на изпит се подават до 19 януари по електронен път.


Приемат инженери и с матура по български

03.01.2012 | Техническият университет обяви прием с оценка от матура по български език от следващата учебна година. Това съобщи проф. Марин Христов, ректор на висшето училище.


Комисията "Фулбрайт" обяви новите си конкурси

12.12.2011 | Годишно за обучение в САЩ заминават между 15 и 18 българи


На 12 декември започва новата кампания за евростипендиите

08.12.2011 | На 12 декември започва кандидатстването за евростипендии за зимния семестър, съобщиха вчера от просветното министерство. До 15 януари студентите в редовно обучение с успех минимум 4.00 могат да подават заявления, а класирането ще бъде обявено на 7 февруари. Очаква се превеждането на средствата да започне в началото на март. Евростипендиите са в размер на 120 лв. месечно, като за целия семестър общата сума е 600 лв. Студентите от определени специалности имат право и на награди от 200 лв., които се отпускат еднократно в рамките на семестъра.


Пращаме повече студенти в чужди вузове

28.11.2011 | Пращаме повече студенти в чужди вузове
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!