Кандидат-гимназисти

За Вас кандидат – гимназисти

27.06.2011 | 20 стипендии за специалностите: Банково дело, Икономика и мениджмънт, Графичен дизайн, Компютърна графика в Евростандарт


Заплеси пропускат записването

25.06.2011 | Срокът за второ класиране изтича на 29 юни

За разсеяни ученици, пропуснали да се запишат за участие в първо класиране, предупредиха шефовете на инспекторатите по образованието в страната. Обезпокоително е, че 900 ученици, изкарали успешно външното оценяване, не са подали молби за прием, съобщиха от РИО – Пловдив. Заплесите в града са 6 пъти повече от отпадналите на първо класиране заради изкарани слаби оценки на изпитите след 7-и клас, сочи любопитната статистика.


Немската първа в София, Испанската най-модерна

25.06.2011 | 91-ва немска гимназия запазва първото си място сред най-добрите училища в столицата, а 164-та испанска отново е най-желана. В класацията на първите 10 училища в столицата вече има три гимназии с усилено преподаване на немски език и това е един от най-важните изводи от кампанията през 2011 година, показа проверка на „Монитор”. Подгласници на Първа немска са 73-то СОУ и 35-о СОУ.


Немската гимназия в София отново приема с най-висок бал

25.06.2011 | И тази година кампанията за кандидатстване след VII клас потвърди правилото от последните години - Немската гимназия в София приема с най-висок минимален бал. Вчера бяха обявени резултатите от първото класиране за кандидатстване след VII клас. В Немската последното прието дете е с резултат 33.678.


Утре /петък/ обявяват резултатите за прием след 7 клас

23.06.2011 | Първото класиране на учениците за прием в гимназиите след седми клас ще бъде обявено в петък в края на деня от Министерството на образованието, младежта и науката. Това съобщи заместник-министърът на образованието Милена Дамянова.


6474 кандидати ще си делят 7941 места в столичните гимназии

23.06.2011 | 6474 седмокласници от София ще се борят за 7941 места в профилираните и професионалните гимназии в столицата. Езиковите и математическите паралелки, които традиционно са най-желани, тази година ще приемат 5258 деца, групирани в 192 паралелки. В професионалните паралелки ще бъдат класирани 2683 кандидати (96 паралелки).


Днес изтича срокът за гимназиите след VІІ клас

21.06.2011 | Днес изтича срокът, в който се подават заявленията за кандидатстване след VII клас. Документите за участие в класирането се подават в специално определени училища. Учениците могат да посочат неопределен брой желания.


Двойките на седмокласниците по литература скочиха 3 пъти

14.06.2011 | Успехът на изпитите за гимназиите падна заради промяна в скалата


Дете и половина се борят за място

14.06.2011 | Почваме да мерим напредъка на гимназистите, казва зам.-министърът на образованието Милена Дамянова


Отличници под ножа

14.06.2011 | Отличните оценки на седмокласниците тази година намаляха. Наполовина са паднали пълните шестици по математика, съобщиха от Министерството на образованието. Тази година те са 69 срещу 147 за миналата. Само седем са били пълните отличници по български език и през двете години. Кръглите двойки (2,00) са 375 по български език и 193 по математика.


Новини от Поглед Инфо

  В "Дон Кихот" на 19.10 с руските балетни звезди ще танцува българка, лауреат на Гранд денс академи

  Петя Пенкова: Участниците в Международния танцов фестивал Гранд денс академи - Камчия са все повече

  Не просто разходка — Focus не изключва промени в ядрената програма на Пхенян след дефилето на Ким на бял кон

  Bild: «Поне да разбираше от политика!» — Ердоган оскърби ръководителя на МвНР на Германия, представяйки го като дилетант

  Френски експерт: Путин е единственият, който е способен да повлияе на Ердоган в Сирия

  Дронът „Ловец“ за първи път през 2020 година ще използва оръжие по време на изпитания

  Разположиха по западните граници на Русия най-новите изтребители

  Екипът на Зеленски е готов да воюва за бялата раса и да подкрепи Холокоста?

  Le Monde: Маршът на националистите в Киев е предупреждение за Зеленски

  Блестяща, безкръвна победа за Сирия и Русия. Новата геополитическа реалностЕлате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!